Ross operáció (szívbillentyű-műtét) tapasztalatok?
Szívbillentyű hiba miatt lesz hamarosan Ross procedure nyitott szívműtétem. Érdekelne mások sztorija vagy tapasztala ugyanilyennel kapcsolatban.
A Ross eljárásának lényege, hogy az elromlott szívbillentyűt a beteg saját ép billentyűjével helyettesítik.
Ami érdekes lehetne: mennyi ideig tartott, milyen volt rehabilitáció, mi történt utána, hogy élted meg
Szia, igen!
8 óra 20 perces műtét volt, ebből 90 percet állt a szívem.
Homograft
Voltak kemény napok az intenzíven (összesen 3 nap) de így 1 hét után teljesen jól érzem magam
Szia, ugyanúgy csinálhatsz majd mindent? Teljesen fel fogsz épülni 100%-ra? Befolyásolya az életed? Valamiben korlátozni fog a jövőben? Sportolni lehet utána?
Bocsi a sok kérdés miatt de nekem is lesz nyitott szívműtétem 20 éves koromban és kíváncsi vagyok
A Ross eljárásnak pont az az előnye, hogy (szinte) teljes értékű életed lehet a műtét után:
- nem kell vérhigítót szedni
- az átültett (emberi) billentyű a többi szervvel együtt rugalmasan tágul (fiatalnál óriási előny), illetve a sejtjei a szív sejtjeivel "kommunkálnak"
- fiziaki terhelést ugyanúgy bírja mint az "egészséges" billentyű (műtét utáni programozott, felügyelt kardio-rehabilitációnak köszönhetően visszaedződik a szív és az érrendszer)
A kérdésekre válaszolva: igen, igen (a felépülési idő kb. 1 év - ezt úgy kell érteni, hogy akkora leszek ugyanolyan fizikai és pszichés állapotban mint a műtét előtt), nem, semmiben, lehet
De azért félreértés ne essék, ennek a műtétnek is vannak kockázatai, ahogy nálam is előjött pl. pericarditis, vagyis szívburok gyulladás - ami 3-4 napon belül elmúlt ugyan, de mégis jele annak, hogy a gyulladásokkal nehezen bírkozott meg a szervezetem...
Ez egy klassz videó, sok mindenről szó van benne a Ross-ról [link]
Másfél hónapig, mint egy hagyományos billentyűműtét után
Örülök, hogy jól vagy ,
Nekem is lesz nyáron , szívbillenytyű műtét, azt mondja a doki mű kell, mert nem zár el az eredeti..
Update egy év után: minden a legnagyobb rendben, a vérnyomásom beállt 110/70-re, minden mellékhatás szinte teljesen elmúlt.
Azt kell mondjam, hogy a műtét (jóval) előtti fizikai és pszichés állapot 95%-ban visszaállt. Ha billentyű műtét előtt állsz, én mindenképpen javasolnám hogy keress egy orvost aki gyakorolott és profi ROSS-ban és kérd ki a véleményét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!