Második lézeres szemműtétre már nincs lehetőség? Volt akit vissza romlás miatt máskor is operáltak?
15 éve volt egy lézeres látásjavító szemműtétem lebenyes intralasik eljárással. Az utóbbi 3 évben a jobb szemem kicsit vissza romlott 0-ból - 2 dioptriás lett, a bal maradt 0.
Ahol operáltak azt az infót kaptam, hogy már nem vagyok műtethető mégegyszer a lebenyes műtét miatt. Max a prk jöhetne szóba, de ahhoz meg idős vagyok, 39. Az orvos azt tanácsolta, hogy nézessek kezdődő szürkehályog vizsgálatot, mert lehet az okozta a romlást, mivel általában ez a romlás nem jellemző a későbbiekben sem. Másoknál is volt ilyen, hogy romlott x idő után? Volt, akit mégis 2x operáltak?
Biztos mínuszos? Általában valóban nem romlik vissza a szem csak úgy, főleg ennyi idő után. Az időskori látásromlás miatt kell majd olvasószemüveg, kicsit korai ugyan, de talán már az lehet az oka.
Másodszor műteni ritkán szoktak, de ha a szem adottságai (pl. szaruhártya vastagság) engedi, nincs akadálya. Ezek szerint nálad van. Korod miatt egyébként sem érdemes már, mert a korral sajnos tényleg beindul a romlás, tehát nem sokáig maradna állandó nullás, valószínűleg nem éri meg a kockázatot.
Mindenesetre érdemes egy alapos kivizsgálásra elmenni, ha tényleg hályog, idejében derüljön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!