Írok egy panaszlevelet a háziorvosnak az feljogosítja arra hogy kivágjon a praxisból?
Miért akarsz az ORVOSNAK írni panaszlevelet? Ha nem vagy vele megelégedve, akkor a felettes szervhez kell fordulni. (Ha vele akarsz közölni egy problémát, azt szóban szokás megtenni!)
Másrészt ha megsérted az orvsot, vagy megkérdöjelezed a szakmai tudását, akkor megszüntetheti a háziorvosi kapcsolatot veled bizalomhiányra hivatkozva.
De az egész kérdésed így értelmetlen, írd le rendesen, mit akarsz megtudni.
De ha joggal kérdőjelezem meg a szakmai tudását?
Szóban jelezve lett, és elvileg jobb ha közvetlen neki küldöm a panaszlevelet mint a hivatalnak nem?
Elöször is, ha nem vagy te is orvos, nincs jogalapod megkérdöjelezni a tudását.
Másodszor, ha szerinted mühiba történt, akkor az a felettes hatósággal kell közölni, az ki tudja vizsgálni az esetet, az orvos maga erre nem jogosult és nem is tud semmit tenni.
Harmadszor egyetlen, kicsit is értelmes ember nem akarja magát olyan orvossal kezeltetni, aki szerinte nem rendelkezik megfelelö tudással és aki mühibát követett el.
Negyedszer, ha egy orvos ellen valaki mühiba miatt eljárást indít, az orvos részéröl tökéletesen jogos, ha nem vállalja tovább az illetö kezelését, meg nem mellékesen nem is kezelheti tovább, aki pert indított ellene.
Érzések szerint itt VELED vannak bajok, nem az orvossal!
Háziorvos, nincs másik 20kmen belül, ezért meg nem akarok ingázni hogy a másik sem biztos hogy okosabb.
Lehet velem is van a baj, akkor lehet tényleg jobb rögtön az ÁNTSZhez fordulni hogy vizsgálják ki melyikünk a rosszabb.
Ha én akkor pattintsanak ki ok, de ha nekem adnak igazat akkor meg igazából az orvost kellene kipattintani vagy továbbképzésre küldeni.
Én elnézném neki a hibát ha elnézést kérne. Nem teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!