Milyen szívbetegség nem látszik az EKG-n?

Ne akarj hipochonderkedni.
Ha ilyen betegséged van, nyilván a kardiológus tudja, hogy mit kell nézni, milyen vizsgálat szükséges.
Nem hipohonderkezek, kérdezgetek.
Sok orvos sem tudja hogy negatív EKG ellenére lehet baj.

Ne felételezzük hogy olyan buták az orvosaink hogy nem tudják hogy az ekg nyak az elektromos ritmusról ad tájékoztatást.
És nyilván utalhat még más dologra is, de van amihez ultrahang kell.
Hát tisztelet a kivételnek!!
De akkor légyszi sorolnátok pár szívdefektet amikkel teljesen negatív az EKG?

Nagyon szépen köszönöm!
Igen tudja a kardiológus, de elhiszed hogy némely háziorvos már nem?
Aortabillentyű prolapszus? Tudsz még sorolni?

A házi orvosoknak is illene tudni, és elég nagy szégyen ha én orvostanhallgatóként tudom, ők meg végzett orvoskont nem, de szerintem ez inkább a kivétel lehet. :)
Lehetne hosszan sorolni, jellemzően a strukturális elváltozások, de hozzáteszem ezeknek is lehetnek szekunder EKG jelei, például ok az aorta insificienciának nincs, de ha tartós akkor nyomási terhelést okoz, ami pedig már látszik EKG-n szóval ez nem annyira fekete fehér, és el kell benne mélyedni azért, de tartom hogy a háziorvosoknak is tudnia kell legalább ilyen szinten. ( mert hogy a kardiolgóusok 1000X ilyen mélyen tudják, ez tényleg a a nagyon alap)
Vannak jelei de nem szembeötlő gondolom.
Pulzus normál tartományban szokott lenni.
Vannak tünetek de a háziorvos nem küld tovább mondván az EKG-n nem lát semmi veszélyeset.
Tényleg, ti orvostanhallgatókat kiküldik élesben gyakorlatra mondjuk SBO-n szívproblémákat felismerni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!