Háziorvostól milyen igazolást lehet kérni(már ha lehet persze),hogy olyan rizikócsoportba tartozom(szívbetegség) akinek a COVID oltást veszélyes lenne beadni,így mentesülnék ez alól és ezt az igazolást elfogadnák ott ahova kártya kell?
Nem tudom,hogy van-e ilyen igazolás,de fontos lenne.Esetleg valaki tudja vagy netalán kért is már ilyet?
Köszönöm.
Nem tudom, de szerintem az orvosokat most pont e kibúvók miatt szigorúan ellenőrzik, a COVID-oltás erőltetése pedig nemzetközi érdek, szóval ha nincs megalapozott, orvosilag alátámasztott érved, érveid, szerintem előbb-utóbb úgy megbénítja ez az egész a népet, hogy VAGY oltatsz, vagy gyakorlatilag csak bevásárolni - maszkban - meg esetleg dolgozni mehetsz (ha a munkáltatód nem kötelez rá, mert erre felé megy a szekér - legalábbis Magyarországon).
Aztán nem tudom,te a világ mely pontján élsz.
Pont fordítva van, a rizikócsoportoknak kifejezetten ajánlott az oltás.
Szakorvostól lehet olyan kérni, ha valami miatt nem vagy oltható, de a rizikócsoport itt sem kizáró tényező.
A védettségi kártyát ez az igazolás sem váltja ki, arra jó, hogy ha tervezett műtétre, kezelésre mész, akkor ilyen esetben az OEP fizeti a tesztet. Illetve ha a munkáltató kötelez az oltásra, ez mentesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!