Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mégis hová forduljak már, mi...

Mégis hová forduljak már, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Három hónapos korom óta shuntom van, 2008-ban a shunt és a tinádzser kori csesztetések + a crt monitor + a nem alvás (2-5 óra/nap) miatt kijött rajtam az epilepszia. Évekig szedtem tegretol-t majd trileptal-t (2X600mg).

Vége lett a sulinak, melókeresés stb, lusta voltam elmenni a munkanélkülibe így nem volt tb-m sem, sz*rtam bele a gyógyszerbe is. Egy darabig nagyon rossz volt, de úgy gondoltam "átprogramozom" magam. Nem idegeskedek baromságokon. Sikerült is, egészen a közelmultig tök jól megvoltam gyógyszer nélkül. Majd tavalyelőtt szerettem volna letenni a jogsit így visszaraktak a 2X600mg trileptal-ra amitől az első bevétel után 20 percen belül elájultam. Levitte a doki 2X0.5 tegretolra ami szintén nem működött.

Jött a pandémia, idegeskedés, melókeresés stb. A múltkor feküdtem le épp bóbiskoltam volna el amikor egyszer csak mintha zuhanós álmom lett volna, kinyitom a szemem, felriadok, és görcsbe rándultam, majd amikor vége lett, olyan tipikus epilepszia utánérzésem volt, elvitt a mentő, most 2X 150mg trileptal-t szedek (2X300at kéne de létezni se birok mellette).

MA GYÓGYSZER MELLETT UGYANAZ AZ ÁLMOMBÓL FELRIADÓS GÖRCS VOLT!

Mégis mi lehet ez? Pánikroham?

2022. jún. 1. 23:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Készítsd magad mellé a telefonodat!

A legutóbbi ilyennél ki hívott mentőt?

2022. jún. 1. 23:24
 2/5 A kérdező kommentje:

Én, az életmentő appon.... anyám állandó éjszakás, tesóm így úgy amúgy van beosztva, apám már nem él!

Mint most: Én, Labrador, Tibeti terrier meg a Macska itthon! :)

2022. jún. 1. 23:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most az appod vigyáz rád, ez jó!

Viszont holnap... azaz ma konzultálnod kellene az orvosoddal.

2022. jún. 2. 00:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Orvosoddal mielőbb beszélj, ne várj hétvégéig! És addig ne hagyd magad lerázni, míg szakorvos nem látott. Ha ez vmi keződő epilepszia és még időben elcsípik, nagyobb eséllyel indulhatsz azon az úton, ahol már gyógyszerekkel élhetővé tehetik a mindennapokat.

Privi megy: ha hasonlóságot vélsz felfedezni, az ne legyen elég egy öndiagnózishoz. Sajnos MUSZÁJ, ELKERÜLHETETLEN szakorvoshoz menned és mielőbb, nem "majd"!

Se a pánikroham, se az epi nem egy életbiztosítás! Tudom: 45 éve űzöm az ipart.

Kérlek, írd majd meg, (akár priviben is) milyen vizsgálatokra írtak ki, ill. milyen eredményeket kaptál! Rohammentes napokat és SZAKorvos mielőbb lásson! Lehetőleg ne akkor először, amikor megint mentő visz. Ne linkeskedd el, merthogy komoly a helyzet, az kétségtelen.

És (bármi is a probléma), ne veszélyhelyzetben, élesben tapasztald meg, hogy a háziállatokra előbb számíthatsz, mint némely embertársadra! (az én kutyám jelez, illetve roham közben vigyáz rám, pedig nem képzett. )

Észen legyél: indulj, MÉG MA !

2022. jún. 2. 07:57
 5/5 anonim ***** válasza:
27%
Hány éves vagy?
2022. jún. 7. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!