Mit jelent ha a c- reaktiv protein < 2.0?
Figyelt kérdés
Voltam veradason, kertem egy altalanos kivizsgalast, es az eredmenynel a CRP- nel ezt irja: <2.0! Miert van vajon felkialtojel mellette? Persze elviszem a haziorvoshoz, hogy magyarazza el az eredmenyeket, de kivancsi is vagyok.2022. máj. 19. 18:13
1/4 anonim 

válasza:

Nincs ott, hogy mennyi a határérték?
2/4 anonim 

válasza:

Na, megnéztem, legalábbis az én leletemen 5,0 alatti a jó érték. Alsó határérték nincs. Ha magasabb az értéke, az gyulladást jelezhet a szervezetben, de igazából számtalan egyéb oka lehet, a CRP-eredmény önmagában nehezen értelmezhető.
3/4 A kérdező kommentje:
Nalam is ugy irja, hogy 5.0-ig normalis. A neten sok helyen ugy irjak, hogy 2 felett màr jelezhet gyulladastol kezdve daganatos megbetegedésig, barmit. A felkialto jel zavar kicsit, egyedul a CRP mellett van. Multhéten kezeltuk a bölcsesség fogamat, szedtem ra gyulladáscsökkentőt, vajon sz zavart be?
2022. máj. 19. 18:30
4/4 anonim 

válasza:

5.0 a normális, akkor mi a kérdés? Nyilván majd az interneten mondják meg, hogy 2.0 felett daganatos beteg vagy, miközben a papíron kristálytisztán ott van, hogy az teljesen normális.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!