Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Másnak le tudom kérdezni a TB...

Másnak le tudom kérdezni a TB jogviszonyát?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm nagyon nagy bajba került, aminek a végén kórházban kötött ki. A TB száma valahol megvan, mert régen dolgozott nálam. Tudomásom szerint nincs TBje, szerinte meg van. Vagy fél éve nem dolgozik semmit, úgy tudom max 3 hónapig jár ha volt bejelentve azután. Saját maga után nem fizette ez is biztos.

Ki szeretném deríteni hogy mi az igazság, de úgy, hogy ne tudja meg hogy lekérdeztem.

Ha beírom az adatait akkor ő kapni fog erről értesítést? Nem szeretném hogy megtudja, mert ha mégis valami csoda folytán van neki, akkor felesleges volt. Viszont tudnom kell mert ha nincs TBje, akkor a gatyájuk rá fog menni erre ami miatt most kórházban van (több műtét, gyógykezelések), és jó lenne addig kitalálni valamit, vagy mondjuk legalább mostantól bejelenteni hogy saját magának fizeti és a következők legalább nem kerülnének egy vagyonba.

ma 05:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Az illető Ügyfélkapu+ adataival lehet lekérdezni.
ma 06:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor mindegy mert azokat meg nem tudom, sőt, szerintem a +-osat meg se csinálta. Amit tudok hogy bejelentett munkája augusztus óta nem volt, akkor is csak 3-4 nap. Meg pár hete 1-2 nap napi bejelentéssel, de az a TB jogviszonyba nem számít bele. Voltam nála a héten a kórházba, mondta hogy egy bizonyos nyugtatót íratott fel magának, akkor nem jelezte a rendszer hogy gond lenne, de most nézem hogyha jól értelmezem akkor itt mindenképpen ennyibe kerülne, ha van érvényes TB jogviszony, ha nincs:

[link]

ma 06:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Általában az orvos nem szokott szólni, majd a NAV-tól jön a büntetés és a kezelésekről a csekk.
ma 06:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az orvost meg lehet kérdezni. Még piros taj esetén ellátják, barnába meg akkor megy, ha tartozást halmoz fel. A gyógyszer teljes ára 831Ft, barna taj mellett támogatásra nem jogosult, úgy tudom. Talán eü. asszisztens is lekérdezheti vagy NAV-ot lehet még megkérdezni.

[link]

ma 06:57
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem tudod sehogy lekérdezni, max a bejelentkezési adataival ügyfélkapun. A másik meg, hogy a kórházban kiderül 2 perc alatt, illetve minden TB-lámpa lekérdezés, akárki és akárhogy is csinálja, logolva van.
ma 07:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Tartozása is van, mondta hogy nagyjából 60.000, vagy lehet 90, már nem tudom.
ma 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!