Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Patikus le tudja kérdezni,...

Pamu-1 kérdése:

Patikus le tudja kérdezni, hogy a TB kártyám mögött van-e befizetés ?

Figyelt kérdés

Vagy csak a recepteket látja, akár rendezve van pénzügyileg, akár nincs ??

Köszönöm a válaszokat ...

jan. 20. 14:31
1 2
 1/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
90%
Azt látja csak, hogy érvényes-e vagy sem.
jan. 20. 14:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
jan. 20. 14:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Most próbáltam, azt mondják megváltozott a hozzáférésük, nemhogy a patikus, de már az orvosassisztens sem tudta a saját gépével lekérdezni, csak az orvos - de rendben volt,

------

Ha kiléptem egy cégtől, de nem jelentkezek be munkanélkülinek, akkor az előző munkahely után meddig érvényes még a kártya ???

jan. 20. 20:24
 4/11 anonim ***** válasza:
A TAJ 6 havi tartozás után válik érvénytelenné, ha a munkaviszony legalább 45 napig fennált, akkor a munkaviszony végét követően 45 nap türelmi idő van, ami alatt nem kell és nem is lehet fizetni a járulékot, ennek letelte után küldi a NAV a tájékoztatást és onnantól kell fizetni, amíg új jogviszony nem keletkezik.
jan. 21. 07:45
 5/11 anonim ***** válasza:

"Patikus le tudja kérdezni, hogy a TB kártyám mögött van-e befizetés"

Eddig sem tudta lekérdezni és most sem tudja. Az orvos sem.

Az orvos azt tudja lekérdezni, hogy a TAJ-számod érvényes-e, semmiféle befizetést, hátralékot ezzel kapcsolatban nem "lát".

Érdekes is lenne, ha adótitokhoz férhetne hozzá...

jan. 24. 17:48
 6/11 A kérdező kommentje:
5 - értelmezni tudni kéne, a "van-e befizetés" azt jelenti, hogy piros vagy zöld jelzést látnak-e a taj szam beírásakor...
jan. 25. 01:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom értelmezni, de a kettő nem függ össze. Nem kell feltétlenül, hogy legyen hozzá "befizetés" ugyanis. Nyugdíjas, kiskorú nem "fizet", mégis zöld a TAJ-száma, mint ahogy az alanyi jogon GYES-ben részesülőnek is, a büntetés-végrehajtási intézetben lévőnek, valamint a hajléktalanként nyilvántartottnak is, nem beszélve a nappali rendszerű iskola tanulóiról, satöbbi...

Én tudok leírtakat értelmezni, arra is válaszoltam, viszont gondolatolvasó nem vagyok. Talán a kérdezőnek kellene megfelelően feltennie a kérdését... :)

"Patikus le tudja kérdezni, hogy a TB kártyám mögött van-e befizetés ?

A "befizetés" az pénzforgalmat feltételez. Szerintem többségünk erre asszociál kapásból.

"... akár rendezve van pénzügyileg, akár nincs ?"

"Pénzügyileg", tehát szintén pénzforgalomra tudok csak gondolni. A megerősítést te adtad, nem pedig én.

jan. 26. 08:18
 8/11 A kérdező kommentje:
7 - A "van-e befizetés" az jelenti, van-e elégséges befizetés , valahol azt láttam 75eft tartozás fölött a TAJ számot egyszerűen érvénytelenítik, és akkor már fizetni kell az ellátásért, szimpla piros jelzésnél még el kell hogy lássanak
jan. 27. 22:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább engedd el ezt a "valahol azt láttam" és a "befizetés" dolgot.

Piros TAJ-szám = érvénytelen, kizárólag sürgősségi ellátást kapsz és azt is ki kell utólag fizetni.

6 havi járuléktartozás esetén érvényteleníti a NEAK a TAJ-számot (piros TAJ).

Remélem, hogy végigolvastad azt, amit leírtam, hogy miért ne emeld ki a "befizetés" szót.

Még mindig ott tartunk, hogy az orvos is, és a patikus is maximum azt látja, hogy érvényes a TAJ-számod vagy sem. Semmiféle befizetést nem kell hozzá párosítani gondolatilag. Írtam már, hogy miért -> vannak élethelyzetek, amikor mindenféle befizetés nélkül is érvényes valakinek a TAJ-száma.

jan. 28. 05:53
 10/11 anonim ***** válasza:
9-esnek! " vannak élethelyzetek, amikor mindenféle befizetés nélkül is érvényes valakinek a TAJ-száma." - Én például 53%-os egészségkárosodtott vagyok! És nekem is érvényes zöld a Taj kártyám színe! Méghozzá minden féle be fizetés nélkül! Ez azért van mert 50% feletti egészségkársodottaknak törvényben meghatározott alanyi jogon zöld lámpás Taj kártyájú lesz. Tehát az 50% feletti egészségkárosodottaknak sem kell TB-t fizetniük.
febr. 7. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!