Hogyan lehet túljárni az orvos eszén, hogy azt a fajta gyógyszert írja, amit én szeretnék?
Hát, az orvos helyébe csak azért se írnám fel, hanem elküldenélek a büdös p.csába.
Amúgy meg talán mondd meg neki egyenesen: doktor őr, én az xy vérnyomáscsökkentőt szeretném szedni.
Egyszerűen megmondod, hogy nem-e lehetne azt felírni. Háziorvos vagyok, vannak gyógyszerek amiket jobban szeretek, de ilyenkor meg szoktam hallgatni a beteg kérését. Viszont vannak gyógyszerek amiket akkor sem fogok írni, ha fejreáll a beteg, mert sz.rok és sz.r terápiához nem adom a nevem.
És nem biztos, hogy eljutsz a várt gyógyszerig, mert van olyan amiket elvből nem írunk.
Gyógyszert jóváírni? Most komolyan, mi értelme hazudni itt, mikor senki nem ismer? Nincs olyan, hogy jóváírod a gyógyszert. Pláne nem kártya kell, a felíráshoz sem.
Plusz ha valóban gyógyszerészhallgató lennél, akkor mint kollêgával, simán tudnál beszélni az orvossal a megfelelő szerről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!