Ha kiszáradás miatt kerül infúzióra a beteg és aztán meghal, perelhető - e a kórház ?
Figyelt kérdés
A látogatási tilalom miatt ritkábban tudtam csak beteget látogatni. Egyik nap, amikor bementem a hozzámtartózóhoz, köhögött, következő alkalommal 5 nap múlva már infúzión volt, közölte a nővér, hogy kiszáradt. Másnap már meghalt.2022. ápr. 8. 13:37
11/18 A kérdező kommentje:
Kéztörése volt. A törés, a csontritkulás, a reuma miatt mindkét kezét csak részlegesen tudta használni. Ez akadályozta őt az önálló vízivásban. Az tudvalevő volt, hogy ő már onnan nem jön ki, de mint mondtam, míg bejártam hozzá, tartottam benne a lelket és viszonylag jó állapotban volt. Kértem, hogy ne boncolják, tekintettel arra, hogy szenvedett életében eleget. Én is úgy vélem, hogy a 80 fölöttieket már leírják. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen betegekre ez a sors vár, csak az ember úgy van a hozzátartozójával, hogy ha túl idős és beteg is, kötődik hozzá. Aki fekvőbeteggé, korlátozott mozgásúvá válik, annak megnő a kiszolgáltatottsága. De én azt is feltételezem, és nem alaptalanul,hogy leszedálták, ugyanis pszichiátriai betegsége is volt és kiabált, amivel zavarta a szobatársakat. A kiabálása annak lehetett a logikus következménye, hogy, ha nem itatták, a pszichiátriai gyógyszerét sem kapta meg és ez hallucinációt okozott nála. Gondolom, innentől fogva már olyan irányba vitték, ami inkább a leépülését szolgálta, mintsem a "felépülést". Mindettől függetlenül, sokak szerint Covid időszakban az ágyfelszabadítás volt az elsődleges szempont. Még egy furcsaság: Amikor az én hozzátartozóm egy másik osztályról átkerült erre az osztályra, és én először mentem őt látogatni, az osztály folyosóján egy, korábban vele egy osztályon fekvő idős nő lánya sírva panaszolta, hogy egy hétig nem tudott bemenni látogatni az anyját és az anyja meghalt, azt mondták neki, hogy kiszáradt. Furcsa, nem? Ő is kiszáradt. És ki tudja, még hányan. Köszönöm a hozzászólásaitokat.
2022. ápr. 12. 11:07
12/18 anonim válasza:
Vénásan sok jó pszichiatriai cucc kapható, nem csak tablettaban.
13/18 anonim válasza:
A kiszáradás nem valami ritka jelenség ám idős betegeknél. Nem isznak, így vénásan próbálják a megfelelő folyadekszintet fenntartani. Nem mindig sikerül.
14/18 anonim válasza:
Ez mind igaz, amit leírtál a 11-esben, a ne zavarjon minket célú illegális leszedálás és elhanyagolás mindennapos gyakorlat, gyakorlatilag az idősek tömegmészárlása folyik a kórházakban, de egy ilyen pert nem nyerhetsz meg. Az egyetlen, amit az tehet, akinek még kórházon kívül van az öreg rokona, hogy gondoskodik róla, hogy ne is kerüljön kórházba, illetve ha műtét miatt elkerülhetetlen, akkor naponta több órán át látogatja, ha épp nincs tilalom. Látogatási tilalom=halál.
15/18 Ypszilon1980 válasza:
Én nem mondom, hogy nem furcsa az eset és igazad is lehet akár, de ugye ezt tudni kell bizonyítani is, kell valami amivel meg tudod fogni ezt a dolgot, különben hiába teszel panaszt.
16/18 A kérdező kommentje:
A világ legnagyobb hülyeségének, abszurditásának vélném a 14 -es kommentet, ha az általam megtapasztaltakból én magam is nem erre a következtetésre jutottam volna. Ha a temetkezési vállalkozó hölgy is nem ugyanezt mondta volna kissé burkoltabban fogalmazva a temetés intézésekor. Elképzelni nem tudtam volna, hogy ilyen megtörténhet, mert az ember alapból azt feltételezi, hogy egy kórházban az emberélet védelme az első, még, ha az egészségügy olyan is, amilyen. De higgyétek el, ez nem így van. Ez egy zárt rendszer, csak véletlenszerűen elcsípett, megtapasztalt információkból rakod össze magadnak a mozaikot, és azt is csak utólag. Utólag persze könnyű okosnak lenni. Voltaképpen az ápolók túlterheltsége, fásultsága, anyagi motiváltságuk hiánya is csak ront a helyzeten. Olvasom a neten, hogy az enyémétől egyértelműbb esetben, (egy másik kórházban )feljelentés alapján csak egy belső vizsgálat indult a kórházi dolgozók ellen, ami megállapította, hogy nem történt mulasztás. Annyira összezárnak az eü dolgozók, hogy kikezdhetetlenek. Ügyvédektől fogok érdeklődni, hogy milyen eséllyel lehet ez ügyben igazságot tenni, és milyen kimenetelre lehet számítani. Sajnos itt már sem anyagi , sem erkölcsi elégtétel nem segít. Talán majd az idő, vagy az a tudat, hogy Ő legalább már nem szenved. Kommenteket, észrevételeket köszönöm nektek.
2022. ápr. 13. 00:23
17/18 Ypszilon1980 válasza:
Igen, szóval az a helyzet, hogy utólag tudja az ember csak mindig meg azt, hogy mi az ami furcsa volt és milyen negatív dolgok történhettek. A dolgozók egy kórházban nem összezárnak, inkább arról van szó, hogy védik azt a helyzetet, ami rájuk van erőltetve, amivel nem tudnak mit kezdeni és ami nem minden esetben az ő hibájuk. Egy nővérre jut 30-40 beteg vagy 2 nővérre jut ennyi, ami sok, képtelenség mindenkit megfelelően ellátni, főleg egy elfekvőben.
18/18 anonim válasza:
Szerintem mindenkepoen perelni kell! Rengeteg a muhiba, sok a hanyag orvos! Elso korben beszelj a betegjogi kepviselovel! Az a problema, hogy meg mindig azt hisszuk, hogy mindent jol csinalnak! Hat nem! Ha felhivod a figyelmet, talan mast megmenthetsz! Keszulj fel haritasra, mosakodasra. De ha valoban hibaztak ne hagyd magad! En hagytam magam lebeszelni.....evek mulva tudtam meg, hogy ugyanaz az orvos csupa kusbetuvel tobbszor hibazott. Elvitte szarazon. Most boldog nyugdijas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!