Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Covid alatt hogy oldjam meg a...

Covid alatt hogy oldjam meg a kutyasétáltatást?

Figyelt kérdés

Tegnap óta köhögök. A háziorvosom kiírt PCR tesztre, de még mindig nem jöttek ki letesztelni, sőt infóm sincs róla, hogy mikor jönnek.

Felhívtak egyszer lakcímegyeztetés miatt, akkor a hölgy azt mondta, hogy addig karanténban vagyok, ameddig a tesztem negatív nem lesz.

Van egy kutyusom, lakásban élünk, eddig a szomszédok segítettek abban, hogy levitték a kutyusomat, de mondták, hogy nem tudják tovább vállalni azt, hogy napi 3x levigyék.

Mit tudok tenni, ha nincsenek rokonaim, akiknek tudnám a segítségét kérni?

Barátaim és ismerőseim se tudják vállalni azt, hogy ennyiszer átjöjjenek hozzám kutyát sétáltatni.

Mégis mit tehetnék?

Mennyire szigorú a rendszer?

Levihetem a kutyámat maszkban, úgy, hogy mindenkit távolról elkerülök?

Ui.:

Meglep, hogy ennyi ideje élünk együtt a vírussal és az Egészség fő témakörön belül még mindig nincs nincs Covid téma... Gyakori Kérdések! Itt az ideje frissíteni kicsit a témaköröket...

2022. febr. 10. 17:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Hivatalos nem hagyhatod el a lakást, nincs jó megoldás. A karantént a legtöbb helyen kb. nem ellenőrzik, ha valóban maszkban viszed le a kutyát olyan helyre, ahol nincs senki vsz. felelősebb leszel a legtöbb honfitársunknál, de hivatalosan szerintem nem lehet. Jobbulást!
2022. febr. 10. 17:59
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Hát ne azt várd el 1 ismerősödtől, hogy naponta 3-szor levigye, hanem 6 ismerősödtől, hogy két napon belül egyszer.
2022. febr. 10. 18:02
 3/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
38%
Most nem tudom mi a szabály, de a kutyasétáltatás anno kivétel volt, ha maszkban vagy,úgy le lehetett menni, csak kerülni kell a kontaktokat.
2022. febr. 10. 18:42
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Még az első hullámban állatvédő szervezetek vállaltak sétáltatás, sőt kórházi kezelés alatt megőrzést is. Próbálj a lakóhelyed környékén ilyen csoportot keresni, hátha ők tudnak segíteni.
2022. febr. 10. 19:07
 5/15 anonim ***** válasza:
18%

Engedd ki, tud egyedül is sétálni.

Amúgy meg újabb érv az ellen, hogy lakásban (vagyis udvar nélkül) ne tartsunk kutyát.

2022. febr. 10. 19:38
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy már nem ellenőrzik a karantént, annyira menj ki nyugodtan.
2022. febr. 10. 20:09
 7/15 anonim ***** válasza:
57%
Majdnem egy éve voltam covidos. A kutyát nem érdekelte betartom-e a karantént, sőt kontakt kutatás sem volt. Úgy voltam vele, hogy leszarom, ha állapotom engedi, megyek amerre akarok. Ha a kormánynak mindegy kit fertőzök meg, akkor nekem is.
2022. febr. 11. 03:59
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs határozatod arról hogy karanténban lennél. Szerintem vidd le nyugodtam. Miért nem te mentél tesztre? Nekem megmondták hova kell menni. Ki tudja mikor érnek ki hozzád. Lehet napok múlva. Én kimegyek simán sétálni, falun élek, senkivel nem találkozom. A szüleimhez is átmentem, szemben laknak, be nem megyek, tartom az 5 métert. Miért ne beszélgethetnék ha nincs nagy bajom?
2022. febr. 11. 09:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy olyan sz*rul,hogy le tudj menni akkor maszk és eü séta.Nincs más megoldás,ha nincs segítséged és nincs rád írva,hogy covidos vagy.

Én panzióba adtam addig,de ez ugyebár pénzügyileg nem mindenkinek oldható meg.

2022. febr. 11. 14:13
 10/15 anonim ***** válasza:
66%

Nyugodtan leviheted

Nem mindenki tudja megoldani hogy ennyi ideig mas vigye le a kutyajat

Maszkot felveszed,kerulod a tomeget,ennyi

Ezt a h*lyeseget mar elegge tul toltak:D

Ideje lenne visszaterni a normalis elethez es nem ilyeneken parazni

Aki fel maradjon otthon meg vagy 10 evig es legyen tuparna

Nem terad ertettem kerdezo hanem akik ennyie beleelik magukat a dolgokba es meg mindig nem unjak

2022. febr. 12. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!