Nem lehetséges, hogy a covid halálozás valójában a
krónikus betegek kifulladása mivel leállt az ellátásuk
a covid ürügyén?
A kérdező szavazást indított:
33 szavazat
Ott kezdődik hogy a KSH adatokat egy kicsit jobban megnézve kb 30e a többlethalálozás mióta covid van.
Én teljesen elképzelhetőnek tartom hogy ebből a 30e-ből legalább 10ezren azért haltak meg mert Covidra hivatkozva nem kezelték az egyéb betegségüket
Vagyis kb 20e körül lehet az a szám akik ténylegesen a covid miatt haltak meg.
2022. jan. 28. 17:31
Nyilván vannak ilyen esetek is. De közvetve ők is covid áldozatok. Hisz ha nem terhelné annyi fertőzött a rendszert, értelemszerűen többekre jutna idő az összes egyéb ellátást igénylők közül.
2022. jan. 28. 17:46
3/8 A kérdező kommentje:
De ez amolyan ördögi kör így akkor is. A krónikus betegek ha ellátatlanok rövid időn belül mindenképp terhelik majd az egészségügyet. De ez egyre rosszabb lesz mert minél tovább ellátatlanok annál inkább beadják a kulcsot szegények, annál terheltebb lesz az egészségügy, ehhez nem is kell covid és mégis terhelt lesz az egészségügy.
A töbletthalálozások nem egyenletesen oszlanak el az évben, hanem elég jól követik a járvány hullámait. Tehát nem az ellátatlan krónikus betegek okozzák a gondot. A járvány első hullámában itthon alig volt többlethalálozás, az esetszámok alacsonyak voltak, miközben az élet amúgy megállt. A te logikád szerint akkor is hullani kellett volna a krónikus betegeknek. De nem.
A második, harmadik és negyedik hullám viszont durva számokat és többlethalálozást hozott.
2022. jan. 28. 19:18
5/8 anonim válasza:
Minden lehetséges. Ennyi beteg és halottszámot bármikor eló lehet állítani statisztikailag. Nem tudod ellenőrizni. Egy halottra így is két újszülött jut a Földön, még így is szaporodunk.
2022. jan. 29. 11:37
6/8 anonim válasza:
2020-ban 15 világhíres színész, ismert ember halt meg covidban, én egyikükről sem hallottam, pedig nagy filmes vagyok, nyugodjanak békében, átlagéletkoruk 78 év. Boldog lennék ha minden szerettem megérhette volna ezt a kort, amit a covidos elhalálozottak átlagéletkora.
2022. jan. 29. 22:36
7/8 anonim válasza:
Sajnos ismerősi és rokoni körömben van több olyan ember aki azért halt meg mert a szűréseket amire vissza kellett volna járniuk évente nem tartották meg illetve tolták nekik mígnem késő volt már és nem lehetett segíteni rajtuk
2022. febr. 10. 22:13
Lehetséges, a fidesznek mégis kétharmada van.
2022. máj. 9. 01:14
Kapcsolódó kérdések: