Ezt hogyhogy nem fizeti a TB?
Figyelt kérdés
Voltam a napokban szemésznél vizsgálaton, ahol kiderült hogy el van vékonyodva a szaruhártyám és fokozatosan tovább fog vékonyodni, amíg ki nem lyukad, ha nem kezelik. Szóval kezelés nélkül akár meg is vakulhatok, legalábbis ezt mondta az orvos. És utána mondott egy eljárást, amivel meg lehet a szaruhártya további romlását akadályozni, ha meg szerencséje van az embernek, akkor még javulhat is valamennyit. De aztán kiderült, hogy azt nem fedezi a TB. Hogyhogy? Ez egy betegség, ami egy eléggé fontos szervet, a szemet, fenyegeti. Erre milyen kezelés biztosít a TB, vagy semmit?2022. jan. 17. 22:37
1/13 anonim 

válasza:

Ebből egt nem lehet megmondani, nem is értem... Nem tudjuk mi a diagnózis, sem a javasolt kezelés. Van egy rendelet, ami tételes felsorolja, mit támogat a TB. Abban nézd meg.
2/13 anonim 

válasza:

Azért ez így elég átverés szagú dolog. Ez állami szemészet volt?
3/13 Dzsoki 

válasza:

Stimmel.Ezt csak a kezelőorvosod tudja.
4/13 A kérdező kommentje:
A betegség neve elvileg keratoconus és az orvos Cross-Linking kezelést ajánlott. Azt mondta az a legegyszerűbb, legújabb és leghatékonyabb kezelési módszer, de nem fedezi sajnos a TB, ezért saját zsebből kéne fizetnem. Ez amúgy nem államiban volt, hanem egy magánrendelésen.
2022. jan. 17. 23:32
5/13 anonim 

válasza:

Mert ez egy teljesen új eljárás. Most kezd elterjedni a NEAK/OEP pedig még nem ébredt fel.
6/13 Dzsoki 

válasza:

Akkor vizsgáltasd meg magad államiban! Egy magán rendelőben,profitérdekeltek. Vélhetően,a Szemklinikán is van ilyen kezelés TB alapon. Persze,nem holnapra fogsz időpontot kapni,még a szemészetre is.
7/13 anonim 

válasza:

Tehát nem a teljes storyt mondtad el, kissé hangulatkeltő a kérdés. A nyakamat rá, hogy van erre TB-s kezelés. De mivel magánrendelésen voltál, ahol a legdrágábbat ajánlották (nyilván), így nem csoda, hogy nem fedezi a TB.
8/13 A kérdező kommentje:
Én tényleg őszintén kérdeztem, hogy miért nem fizeti. Nekem az orvos ezenkívül még szaruhártya-átültetést és egyéb nem túl kellemesen hangzó kezeléseket emlegetett, hogy az lehet belőle, ha nem lesz kezelve. És mondta ezt, hogy ez a legbiztonságosabb, leggyorsabb. Persze, hogy ezt akarnám akkor csináltatni. A családban nincsenek jó emlékek a szaruhártya-átültetéssel kapcsolatban. Megnézetném én szívesen államiban is, de azt is mondta az orvos, hogy sürgős lenne minél hamarabb csinálni, mert bármikor tovább romolhat a szemem.
2022. jan. 17. 23:55
9/13 Dzsoki 

válasza:

Akkor,induljunk el a kályhától! Egy szem romlása egy folyamat,nem egyik napról a másikra történik. Miért nem államiban kezdted vizsgáltatni magad? 6 hétre,2 hónapra,azért van időpont.
10/13 Ypszilon1980 

válasza:

Nem igazán értem, hogy magánra mész el és utána itt nálunk vered a blattot, hogy a TB mi az, hogy nem fedezi. Menj el államiba és ott kérdezd meg. Vannak olyan kezelések, amiket nem fedez a TB, erről sokat hallunk mostanában a TV-ben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!