Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Valaki egészségügyi dolgozó?...

Valaki egészségügyi dolgozó? intravénás antibiotikumos kezelés kivitelezhető bentfekvés nélkül? (pl megkérek egy magándokit hogy minden nap adja be nekem? vagy ügyeleten minden reggel bemegyek hogy megszúrjanak?)

Figyelt kérdés
elvileg kórházba megkaphatnám járóbetegként de csak izomba, amiről tudom hogy nem lesz olyan hatékony mint az intravénás, de emiatt nem akarok 1 hétig ott feküdni

2021. dec. 18. 18:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Pontosan.. 12 hónapja szenvedek vele, egyik orálisan szedhető antibiotikum sem hatott... A beteg a hülye amikor hónapokig félrekezelnek és már vért vizelek és végső elkeseredésemben rohanok magánorvosokhoz pelenkába??? A kórházi dokik sosem vettek komolyan, milyen orvos az aki a napközbeni 16. vizeletem küldi be tenyésztésre? persze hogy álnegatív lesz.. minden normális helyen le van írva hogy tenyésztést csak reggeli legelső vizeletből végzünk, az intravénás antibiotikum meg azért kell mert mindenre ellenálló multirezisztens baktérium tenyészett ki! Szerintem nem én vagyok a hülye, és nem csicsáztatás, egy kórházi orvosnak az a dolga elvileg hogy ellásson, ha megfelelően kezeltek volna akkor nem költöttem volna egy kisebb vagyont magánorvosokra. Undorító az eü dolgozók hozzáállása, nem a beteg tehet arról hogy nincsenek megfizetve és én hülye akkor voltam amikor amikor hála ajándékokat vittem nekik azok meg továbbra is félrekezeltek... vért vizelek!! és hónapok óta fájdalomcsillapítókon élek! elegem van! 3 hónapja csak pelenkában merek elindulni bevásárolni is! ja, és a magándoki azt mondta hogy intravénásan csak kórházban kaphatom meg mert neki magándokiként nincs ehhez jogosultsága! a maradék agyam eldobom...
2021. dec. 18. 20:11
 12/21 A kérdező kommentje:
7-es hogy te miért akarnád? a hozzáállásodból gondolom pont leszarod hogy a betegnek szüksége van rá, mert éppen 45. doboz szájon át szedhető gyógyszer sem segített rajta... esetleg elgondolkodni azon, hogy a vesegörcs és vérvizelés nagyon nem normális! Hihetetlen milyen sok bunkó, nemtörődöm orvos van ebben az országban és mind vmi istennek képzeli magát...
2021. dec. 18. 20:33
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
Nos ha a 45 doboz sem segít akkor befektetném osztályra. Meg nem ártana UH a vesékről, nagylabor, üledék vizsgálat stb. Ez az ambulánsan bohóckodunk intézeti szerekkel dolog viszont egy vicc.
2021. dec. 18. 21:18
 14/21 anonim ***** válasza:
Van az a pénz.
2021. dec. 18. 23:22
 15/21 A kérdező kommentje:
Az elmúlt 1 évben már mindenféle vizsgálatra elküldtek, mert nem hitték el hogy baktérium okozza a problémámat mivel a napi 22. vizeletem küldték be tenyésztésre 2-szer is, így 2 álnegatív vizelet után meg voltak győződve róla hogy más bajom van, végül magánorvosok derítették ki hogy bakteriális fertőzés, többféle szájon át szedhető erős, széles spektrumú antibiotikumot kaptam, sosem oldotta meg, csak addig éreztem jobban magam amíg szedtem őket. Magánlabor és magánorvos derítette ki azt is hogy a végleges megoldás IV antibiotikum lenne, mivel az intravénásan adott antib. sokkal hatékonyabban és több helyre el tud jutni a szervezetben, illetve a vérben lévő koncentráció is fontos ilyenkor, de miért nekem kell ezt elmagyaráznom és megértetnem orvosokkal? Befeküdni meg pont a jelenlegi járványhelyzet miatt sem szeretnék, szerintem van épp elég beteg bent, meg ágyat sem akarom elfoglalni azok elől, akiknek talán nagyobb szükségük van rá, igaz borzalmas görcseim és fájdalmam van...
2021. dec. 19. 10:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Laikusként (de kezelésre járó daganatos betegként): branüllel a kezedben nem engedhetnek haza. Nem tudom, mi az adagolása az intravénás antibiotikumoknak, de gyakorlatilag minden alkalommal új branült kellene szúrni, vagy szárnyas tűvel lehetne megoldani, vagy beépített porttal. Ezt kúraszerű ellátás keretében lehet, annak viszont megvannak az intézményes szabályai. Tehát nem mindenhol lehet. Illetve ezt senki nem fogja neked finanszírozni.
2021. dec. 19. 11:24
 17/21 A kérdező kommentje:

16- én is a szárnyas tűre gondoltam, külföldön úgy látom működik is:

https://www.youtube.com/watch?v=rRGWOiCD2rM&ab_channel=CHUSh..

2021. dec. 19. 12:51
 18/21 A kérdező kommentje:
2021. dec. 19. 12:58
 19/21 anonim ***** válasza:

#17: Meg kell nézni az egészségügyi törvényt, abban le vannak írva a kúraszerű ellátás feltételei. Ha a törvény lehetőséget ad rá az adott kórházban, akkor arra tudsz hivatkozni. Ha nem, akkor semmit nem tudsz tenni, mert nem az orvosokon múlik.

Illetve az sem mindegy, milyen szert kapsz, van amit utána kontrollálni kell például, van, amihez friss labor kell beadás előtt.

2021. dec. 19. 15:04
 20/21 A kérdező kommentje:
A törvény nem változik kórházanként, elvileg beadható és mindenki érdeke hogy csökkentsék a felvett betegek számát, tehát ha nem életveszélyes a gond akkor amit csak lehet járóbetegként oldanak meg, nem is csodálom hogy anyuka napi 2-szer jár szurira a gyerekével, mert nem célszerű a befektetés.
2021. dec. 19. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!