Oltáskárosult vagyok. milyen jogi lehetőségeim vannak?
Be kell jelentei a mellékhatást, esetleg perelni az oltás gyártóját. Annak az esélye, hogy megnyered a pert kb. 0,00001%, és akkor még erősen optimista voltam.
Lehet az oltás után 3 héttel anafilaxiás sokk, de az nem az oltástól volt. Ugyanúgy a villamos is elüthet két héttel az oltás után, de az sem az oltástól van.
Ez inkább úgy hangzik,hogy az oltási időpont közelében covidos lehettél,ezek covidos tünetek.
A sokk,amiről írsz,az oltás után tíz-tizenöt percben jelentkezik,azért is van a várakozási idő.
Nem oltas után három héttel,az tuti.
Én is arra gondolok hogy ráoltottak a tünetmentes fertőzésre.
Én elhiszem hogy anafilaxiás sokkod volt az oltás után három héttel, de hogy nem az oltástól, az is fix. Az anafilaxiás sokk nem úgy történik hogy kivár három hetet. Épp azért sokk, mert azonnali a hatás, nem lappang.
A többi meg gondolom pánik.
Nekem egy vérképem lett szar pár hete, és akkor én is rápánikoltam hogy mi van ha az oltástól van valami gebasz. És így ez egy öngerjesztő folyamat lett, az ügyeleten szívritmuszavart állapítottak meg. Aztán voltam kardiológusnál aki azt mondta a kivizsgálás után hogy semmi baja a szívemnek, minden tökéletes. Tehát pszichés volt.
Anafilaxiás sokk az azonnali! reakció, ha volt valamitől, akkor mert közvetlenül előtte valami történt, akár ételtől, vagy mert megcsípett valami.
A záródra ráírhatták, persze, mert lehetett anaf., de NEM az oltástól.
Mielőtt boszorkányüldözésbe kezdesz, nézz már utána az anafilaxiás sokknak ember. 3 héttel az oltás után??? De még ha így is lett volna, határozottan túlélted. Mit akarsz ebből kihozni?
A többi panaszod még akár bele is férhet, de mit akarsz ebből kihozni. Szedj magnéziumot a palpitációra, meg vizsgáltasd ki az okát meg van-e ritmuszavarod. Addig is mi a búbánatért innál kávét? Ez egy panaszod, hogy nem ihatsz kávét?
Ezekből a kérdésekből számomra nyilvánvaló hogy rengeteg embernek lövése nincs mik a súlyos dolgok :(
Én szintén oltáskárosult illetve oltássérült vagyok. Az oltás óta állandó fejfájás, és magasvérnyomásom is van. Összesen már 3-szor ájultam el durván 4 hét alatt. Azelőtt kb. azt sem tudtam hogy mi valójában az elájulás.
Kérdező semmit sem tehetsz sajnos, ahogy a többiek sem merthogy vagyunk egy páran. A facebookról egyenesen ki vagyunk tiltva, nem is születhet ilyen témájú csoport. A következő félévben kivétel nélkül mindenkit befognak/akarnak oltani. Miután ez megtörtént az emberiség új történelme veszi majd kezdetét. Az bizonyos a koporsóépítő, kőfaragó vállalkozás nem rossz perspektíva.
Magyarországon nem jelentenek megfelelően oltási mellékhatásokat, ez tény, ami az EU honlapján is megtalálható.
Gyakorlatilag ha 10 percel az oltás után lett volna következménye, akkor is azt állapítanák meg, hogy semmi köze nincs az oltáshoz.
Eddig sem igazán voltak egyszerűek az ilyen perek, most viszont egy ilyet szerintem felejts is el. Ha igazad van is, így jártál. Legközelebb nem mész önkénteskedni kísérleti gyógyszerek tesztelésére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!