Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyire károsodhatott?(többi...

Mennyire károsodhatott?(többi lent)

Figyelt kérdés
1 évig minden este berúgtam 2-3 liter bort megittam, 29 éves vagyok férfi. Néha hasmenésem van étvágytalanság, le tettem az alkoholt véglegesen. Mennyire mehetett tönkre a màjam ? Szerintetek?
2021. dec. 9. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:

A májad miatt nincs étvágytalanság, vagy hasmenés.

Az inkább a nem megfelelő táplálkozás miatt van. Ezek alapján lehet pl kevés meleg ételt pl levest eszel. Erre kéne odafigyelni.

A májad nem érzed hogy tönkremegy. Csak azt veszi észre először pl a doki hogy májnagyobbodásod van. Akkor már kezdődik negatív a folyamat. De azt te nem érezd akkor sem.

Ha arra gyanakodsz hogy túlterhelted a májad, akkor igyál máriatövis mag teát. A máj idővel amúgy is regenerálódik..

2021. dec. 9. 13:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, kicsit megnyugodtam.

Igazából akkor valószínű epe gond miatt .

Mert kaja után fél órára hasmenés szokott lenni egy olyan éjszaka után mikor ittunk.

De akkor neki állok regenerálni a majamat, de az étvágytalanság azóta is fent áll. Igaz 1 hete hogy nem ittam semmi alkoholt. De nagyon nehéz így most

2021. dec. 9. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy hét után ne várj csodát: egyébként de, a májad leterheltsége okozhatja. Gondolom az alapvető funkcióival tisztában vagy, így nem érhet meglepetésként hogy gyakorlatilag mindenre kihat ha fölöslegesen mérgezed, ráadásul rendszeresen.
2021. dec. 9. 14:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Es ez elfog múlni ha nem iszok többet ?
2021. dec. 9. 14:05
 5/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lehet tudni. Csak olyan adat van erre, hogy ha bizonyos alkohol% felett fogyasztasz naponta vagy hetente, akkor annak arányában nő az alkoholizmus vagy a szervi károsodás kockázata. Azt, hogy károsodott-e, azt vizsgálatokkal ki lehet mutatni.
2021. dec. 9. 14:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem hát én bizonyos alkohol% felett fogyasztottam
2021. dec. 9. 14:30
 7/10 A kérdező kommentje:
Hasmenés miatt gondoltam és az étvágytalanság miatt hogy károsodott
2021. dec. 9. 14:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Mária tövis tea és még mit használhatok?
2021. dec. 9. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha elmégy egy általános laborvizsgálatra, ott a májenzimek értékéből elég jó információhoz lehet jutni.
2021. dec. 9. 17:13
 10/10 A kérdező kommentje:
Félek az ertektol
2021. dec. 9. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!