Túl sok gyomorsavnak is lehetnek ezek a tünetei amik a túl kevés gyomor savnál jellemzőek? (Lent a többi)
állandó haspuffadás szinte egész nap
(a gyomrom nem ég!)
teltségérzet
hasi görcs
Ezeket arra írták amik akkor vannak ha túl kevés a gyomor sav.. de az orvos azt állapította meg nekem sok van. De ami arra jellemző h sok lenne azokból a tünetekből nem igaz rám egy se kb.!
Hát ez lehet jellemző a laktóz intoleranciára (tejérzékeny), de a lisztérzékenyek is mutatnak hasonló tüneteket. Nem biztos, hogy köze van a gyomorsavhoz.
Ki kellene tapasztalni, hogyha napokra kihagyod a lisztes termékeket (természetesen nem csak a kiflit, kenyeret, de az ételből is a rántást, meg a rántott hús bundájában is van!!) akkor csökkennek-e a tünetek.
Ha nem, akkor ugyanígy, a tejet, tejtermékeket kihagyni pár napig.
És persze egy dietetikussal sem ártana megbeszélni a dolgot, vagy gasztroenterológussal...
gasztroenterológusnál voltam ott mondták hogy ez a bajom hogy túl sok a gyomorsavam (csak azért félek hogy az be zavarhatott hogy NEM ettem, viszont rágóztam előtte.. és lehet attól lett sok nem tudom ez befolyásolhatta-e nagyon..) meg minden kivizsgálásra vagy 1 hónap mulva kapok időpontot ha nem több.. addig meg nem akarok szenvedni.. most ki próbálom a gyógyszert a gyomorsavra írtak..
de a liszt meg tej érzéseknységre én is gondoltam amúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!