Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg ennyire nehéz felírni...

Tényleg ennyire nehéz felírni egy antibiotikumot az ostoba orvosoknak?

Figyelt kérdés
Május óta fáj a fejem. A körzeti orvos beutalt neurológiára és szemészetre. A szemészet nem állapított meg semmit, a neurológia beutalt MRI-re. Az MRI eredményre várni kellett kb. 8 napot, de miközben ott voltam a vizsgálaton a szakorvos ajánlotta a fül-orr gégész, mert szerinte van egy jókora arcüreg gyulladásom, amiatt is fájhat a fejem. Elmentem fül-orr gégészhez, ott csináltak egy koponya röntgent, az eredmény szerint kétoldali sinusitis a diagnózis jobb oldali dominanciával. A javaslatok közötti gyógyszert felírattam a körzeti orvossal, nasotasone. Közben megjött az MRI eredmény is, ami pansinusitis eredményt állapított meg. Aztán megkérdeztem a körzeti orvosomat is erről szerinte krónikus arcüreg gyulladásom van. Elmentem most fül-orr gégészetre és azt mondta az orvos, hogy ez nem arcüreg gyulladás. A nyálkahártya meg van vastagodva és, hogy ez tenziós fejfájás, szokott e magas lenni a vérnyomásom. Mondtam szedek rá gyógyszert. Azt mondta használjam tovább az orrsprayt. És egész eddig fél éve csinálom az egész procedúrát. Mi a tököm van az orvosokkal?

2021. nov. 18. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Na ezert jarok en maganorvoshoz...
2021. nov. 18. 09:17
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Az orvosokkal az van, hogy tudatosan akarnak gyógyszert írni kifejezetten betegségre, nem pedig hasraütésszerűen. A páciensek pedig nem mindig tudják, hogy mennyire is ártalmas lehet az antibiotikum.
2021. nov. 18. 09:18
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Próbáltad már az orr mosást? Lehet kapni ilyen műanyag kis flakont hozzá sos vizzel, az szépen kitisztít ott bent
2021. nov. 18. 09:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Ki fogok próbálni minden módszert. Most kamillával gőzölgetek meg használom a sprayt, úgy tűnik, jobb.

Csak hát ez elég elszomorító.

2021. nov. 18. 09:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az antibiotikumot felirni nem annyira egyszerű. Én a torkomban jártam így. Most nem írom le a kálváriát. Az orvosomat epp helyettesítettèk. Számítógép nélkül, én kaptam antibiotikumot. Szedtem egy hétig, semmi javulás, vissza. Kaptam másikat, szedtem 10 napig, semmi, vissza. Ekkorra jött meg szabadságról az orvosom. Számítógép bekapcsolva. Megkereste milyen antibiotikummal kezelt már az évek alatt, ami működött (nem mentek vissza, tehát működött) azt felirta szintén 10 napra. De már nagyon izgult a hosszú kúra miatt.. Az mar segített. A közel egy hónapig tartó antibiotikum után hetekig kellett belflora helyreállító kezelés, gyomor problémák, máj..ráadásul simán hatástalan lehet legközelebb.

Ez nagyon nem játék. Csak a legvégső esetben adja az orvos. Ha nagyon muszáj. Es elofordulhat az is, hogy nem lesz jó. Kell másik..

Szerencsém volt, mert két éve mikor legközelebb beteg lettem (köhögés, láz. Stb ) és felírt antibiotikumot (megelőzésként, akkor még tiszta volt a tüdőm) ugyan ezt kaptam, amit nekem szokott, ami nálam bevalik. Ezúttal már alapból kellett mellé probiotikum, amire mikor megkerdeztem meddig szedjem (párom más fajta antibiotikumot kapott csak 5 napra, egyszerre voltunk betegek, neki pár napig csak kefírt javasolt) nekem azt mondta a probiotikumra: "jó sokáig ".

Emlékeim szerint ~ 20 év alatt kb 3-4 alkalommal kaptam ezt az antibiotikumot.

Mivel nálam ez használ (több féle hatástalan) óvatosan kell vele bánni.

Ezert nem írnak fel, csak végső esetben.

De ha te szeretnéd, kérdezz rá, hátha felírja.

2021. nov. 18. 11:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért akarsz ennyire antibiotikumot szedni? Nem mindenre jó ám,és ha jó is amire szeded..akkor sem egészséges.

Nálam pont a fordítottja van,szinte mindenre antibiotikumot írnak fel.. a gyomrom meg már szinte elég rossz miattuk.

Rinofluimucil orrsprayt próbáld meg. Kevesen ismerik,de nagyon jó.

Nekem lehúzta az arcüreggyulladásomat antibogyó nélkül is.(muszály volt már mást kipróbálnom a gyógyszerek helyett)

2021. nov. 19. 07:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Még egy szavazat az orrmosó kannára, dm árul hozzá kiporciózott sót. Arra is király, hogy egy kezdődő megfázás ne lobbanjon be. Neti kancsó néven is fut.
2021. nov. 19. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!