Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Jogosan hidegültek el emiatt...

Jogosan hidegültek el emiatt tőlem a családtagjaim?

Figyelt kérdés
Nem rég az egyik közeli hozzátartozómnak leállt a veséje, és újra volt szüksége. Egy vizsgálat után kiderült, hogy az én vesém tökéletes lenne (21 éves vagyok), viszont ez a családtagom alkoholista hosszú évek óta. Kiderült, hogy a veséjét is ez tette tönkre. Az egyetlen gyermekét is elvesztette emiatt, aki még csak általános iskolás. Mindenki elhidegült tőle, én sem adtam oda neki a vesémet. Pár hét múlva találtak neki egy donort, de most én lettem a feketebárány a családban. Szerintetek rosszul döntöttem?

2021. szept. 6. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a családtagjaid képmutatásához
2021. szept. 6. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem.

Az egészségért mindenki maga felelős. Ő azért mert el itta azt.

Én sem adtam volna oda.

2021. szept. 6. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Troll. Ha eszedbe se jutott (volna) felajánlani, ugyan miért tetted ki magadat a vesevizsgálatnak?

Csak úgy megnézetted az összeillőséget? Hogy utána beintsél neki?

2021. szept. 6. 21:13
 4/7 anonim ***** válasza:
28%

Nehéz kérdés... A helyedben ha a testvéremről vagy a szüleimről van szó, kérdés nélkül odaadtam volna a vesémet. Az alkoholizmus se lenne nálam kizáró ok, de ebben az esetben átgondoltam volna és mondjuk olyan feltételeket adtam volna, hogy szokjon le és kezeltesse magát.

Ettől függetlenül én nem hiszem hogy ezért el kellene ítélni téged, főleg úgy hogy rövid időn belül kapott vesét. Lehet hogy te sem vártad volna ki hogy meghaljon, csak ez már sosem fog kiderülni. Esetleg ajánld fel, hogy ha józan tud maradni és más miatt kell neki egy donor, akkor a következő alkalommal számíthat rád.

2021. szept. 6. 21:19
 5/7 Metionin ***** válasza:
93%
Nem. A saját dolgod, hogy mit kezdesz a szerveiddel. Ha nem alkesz az illető, akkor sem lettél volna köteles odaadni. Oké, család meg szeretete meg világbéke de szerveket nem osztogat az ember csak úgy. Aki ezen megsértődik, az idióta.
2021. szept. 6. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
84%
Tőle és tőled is elhidegültek? De azért mindenki megnézte, kinek lenne jó a veséje? A kórházba se mennék be hasonló esetben, nemhogy vizsgálgassanak. A veséddel meg csinálsz, amit akarsz, a tiéd.
2021. szept. 6. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
rokonaidnak sé családodnak nem igy kellene viselkedni.mindeki saját szervével azt csiná csinál amit akar.ha te nem akarod doadni neki ne addo da
2021. okt. 4. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!