Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehetne megoldani?

Hogy lehetne megoldani?

Figyelt kérdés

Vannak régebbi pszichiátriai papírjaim, semmi súlyos, csak frontint és altatót irattam fel több, mint egy éve.

De érthetö okokból nem szeretném, ha ezt látná bármilyen nem pszichiátriai orvos, egyetlen kivétel a háziorvosom.

Egyesével letiltani minden egyes általam már látogatott orvost és szakrendelést (amelyekre bármikor mehetek a jövőben is) nehéz lenne, több, mint 30 orvost és szakrendelőt kellene egyénenként egyesével letiltani.

Így viszont nem tudom hogy oldjam ezt meg az EESZT rendszerében, összetett rendelkezéseknél.

Ezért ezeket állítottam be ezzel kapcsolatban:

-Egyik EESZT összetett rendelkezés szövege:

"Korlátozás minden lekérdezö részére az EESZT rendszeréböl történö lekérdezésre, Pszichiátria besorolású dokumentumra vonatkozóan, amelyet bárki állított elö."

Ez ugye általános tiltás minden orvos számára minden pszichiátriai dokumentummal kapcsolatban.

-Ez pedig a másik két EESZT összetett rendelkezés szövege:

"Engedélyezés ((háziorvosom saját orvosi cégének a neve)) részére az EESZT rendszeréböl történö lekérdezésre, Pszichiátria besorolású dokumentumra vonatkozóan, amelyet ((kórház neve)) állított elö."

"Engedélyezés ((háziorvosom neve)) részére az EESZT rendszeréböl történö lekérdezésre, Pszichiátria besorolású dokumentumra vonatkozóan, amelyet ((kórház neve)) állított elö."

Ez elméletileg neki talán engedélyezheti (?) azt, hogy lássa ezeket a dokumentumokat.

Kérdéseim

1 Meg lehet úgy oldani az EESZT-ben, hogy a pszichiátriai papírjaimat csak és kizárólag a háziorvosom láthassa?

2 Ahogy én oldottam meg (korlátozás mindenki részére, de külön engedélyezés a háziorvosom és cége számára) ez szerintetek az általam kívánt eredményt éri el? (hogy csak a háziorvos láthassa, senki más)

3 Vagy továbbra is le lesz tiltva a háziorvos, mert ö továbbra is benne van az elsö rendelkezésemben levö "minden lekérdezö" kategóriában?

4 Ha így nem lehet megoldani, akkor hogyan lehetne?

Ezt elintézni nagyon fontos lenne nekem.

Remélem valaki tud segíteni.

2021. szept. 5. 08:18
 1/4 anonim ***** válasza:

2. Ahogy én oldottam meg (korlátozás mindenki részére, de külön engedélyezés a háziorvosom és cége számára) ez szerintetek az általam kívánt eredményt éri el?

Igen, ezt így kell csinálni.

2021. szept. 5. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:

"De érthetö okokból nem szeretném, ha ezt látná bármilyen nem pszichiátriai orvos, egyetlen kivétel a háziorvosom."

Az az alapállapot, hogy a pszichiátriai dokumentumokhoz csak pszichiáter szakorvosok férhetnek hozzá.

2021. szept. 5. 12:34
 3/4 A kérdező kommentje:

ma 12:32

1 Akkor tehát ha EESZT összetett rendelkezéseknél,

az első rendelkezésemben korlátozok bizonyos dokumentum típusokat minden lekérdező részére,

majd ezután egy másik, külön új rendelkezésemben engedélyezem ugyanazt a mindenki számára korlátozott dokumentum típust kifejezetten csak a háziorvosom és a cége részére,

akkor ezzel létrehoztam egy kivételt amire nem vonatkozik az első, korlátozott állapot?

2 Tehát ezzel a módszerrel a háziorvosom fogja látni az egyébként minden lekérdező számára letiltott dokumentumot?

2021. szept. 5. 13:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy le is írtam.
2021. szept. 5. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!