Hamarosan nem fog tovább táppénzen tartani a háziorvosom. Hogyan tudnám megoldani hogy máshol átvegyenek?
Röviden annyi a történet hogy volt egy komolyabb balesetem még februárban. Amiből jelenleg sem épültem fel, bármilyen hihetetlen is neki... Nagyon fáj a műtött kezem amire estem, kizárt hogy ezzel egész nap pakolni tudjak a raktárban majd! Jövő hét csütörtöktől keresőképessé nyilvánít ha tetszik ha nem, azt mondta.
Mi a teendő ilyenkor? Hol és ki tudna átvenni táppénzre engem? Ha esetleg fizetni kell érte az sem gond, nekem az egészségem az első és legfontosabb tényező!
Két lehetőséged van.
1. Járóbeteg ellátás szakorvosa is táppénzre vehet, vagy ír javaslatot rá.
2. Kérhetsz felülvizsgálatot. Az államkincstár oldalán ezt írják;
Mit tehet, ha nem ért egyet a keresőképtelenség elbírálására jogosult orvos döntésével?
Ha Ön nem ért egyet a keresőképtelenség elbírálására jogosult orvos döntésével, a keresőképességének elbírálását kérheti az orvosszakértői feladatkörében eljáró kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási hivatalánál, főváros tekintetében a XIII. Kerületi Hivatalnál (továbbiakban: járási hivatal).
Ezt a keresőképtelenség elbírálására jogosult orvosnál kezdeményezheti, aki kiállítja az Orvosi beutalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!