Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a véleményetek a mostani...

Mi a véleményetek a mostani egészségügyi ellátásról?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy a kormány nem állja azoknak a betegeknek az egészségügyi ellátását, akik nem oltatták be magukat. Illetve a 60 éven felüliekkel külön papírt is iratnak alá. Vélemény, tapasztalat?

2021. aug. 11. 17:18
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

Kíváncsi lennék a forrásodra. Mivelhogy találtam a Haaretz (egyik legjelentősebb izraeli hírportál) mai cikkében egy grafikont, ami meg pont azt mutatja, hogy mennyire hatékony az oltás:

[link]

Az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte, a WHO engedélyezte, Amerikában "csak" ideiglenes engedélyt kapott. Egyébként sajnálom, ha megsértétettelek, de ha a védettségi igazolványt a XX. század egyik ha nem legnagyobb tragédiájával hasonlítod össze, nehéz kimértnek maradni... Jó egészséget neked is!

2021. aug. 11. 20:04
 12/30 anonim ***** válasza:

#11: a Jerusalem Post, szerintem most is címlapon van a cikk

[link]

2021. aug. 11. 20:31
 13/30 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

Azert idezek egy par dolgot maga az FDA-tol a pfizer vakcinaval kapcsolatban.

"Az FDA engedélyezte a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina sürgősségi használatát, amely nem az FDA által jóváhagyott vakcina" - Szerintem egyertelmu, de leirom megegyszer. Az FDA nem hagyta jova a pfizer vakcinat.

"A Pfizer-BioNTech jelentős és lehetséges kockázatai és előnyei, valamint az ilyen kockázatok és előnyök mértéke ismeretlen." - Ez alapjan kapunk vedettsegi igazolvanyt? Ez alapjan tiltjuk meg bizonyos embereknek hogy hova mehetnek? Meg az egeszsegugyi ellatast ha nem fizet?

"A Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina 12 éves és idősebb személyek számára engedélyezett." - Ehhez kepest Amerikaban (is) szepen oltogatnak mar 12 ev alattiakat.

"Nincs információ a Pfizer-BioNTech COVID-19 együttes alkalmazásáról más vakcinákkal." - De azert mi mar regisztralhatunk 3. oltasra, raadasul teljesen kulonbozo oltasra mint amit eredetileg kaptunk. Ez a dontes oszinten hogy szuletett? Ugy ahogy a vedettsegi igazolvany? "Jo valamire"?

A dokumentum altal definialt sulyos adverz hatasok a kovetkezok:

- Halal

- Egy fatalis adverz esemeny

- Szuletesi anomalia, szuletesi rendellenesseg

- Fekvobeteg apolasra kerules vagy a meglevo korhazi apolas meghosszabbodasa

- Egy perszisztens vagy szignifikans alkalmatlansag ami megakadalyozza hogy normalis eletvitelt folytasson az illeto

- Egy fontos egeszsegugyi esemeny, aminek orvosolasahoz egeszsegugyi vagy muteti intervencio szukseges, hogy az elobb fent emlitett kimeneteleket megelozzek

Erdekes, hogy ezekrol a haziorvos vagy aki beadja neked az oltast, ezeket miert nem mondja el?

Lehet erre azt mondani, hogy "miert mondana el, az influenza elleni oltasnal sem mondja el".

Igen, valoban. De az influenza elleni oltasrol mar sokkal de sokkal tobb informacionk van, hogy biztosabbak legyunk a hatasairol.

De a covid vakcinakrol meg boven nincs, ahogy az FDA is allitja.

Meg egy apro velemeny.

Szoktam olvasgatni orvosi, egeszsegugyi publikaciokat, es ritkan latom, hogy a kiserlet elvegzese etikai aggodalmakat, problemakat vet fel.

En azert kivancsi lennek, hogy ezek a 12 - 15 evesek akik "reszt vettek" a klinikai teszteken, 12-15 evesen hogy jutottak olyan dontesre, hogy beadassanak maguknak kiserleti vakcinakat, ugy, hogy allitolag elotte felsoroltak nekik hogy meg is halhatnak benne. Melyik, jozan, egeszseges 12 eves bologat erre, hogy "igen akarom"? Viszont ha valaki nem egeszseges, akkor tilos lenne rajta kiserletezni, mert nem beszamithato a dontese.

De ez valamiert nincs publikalva.

Mindenesetre elgondolkodtat.

Ezekbol mindenki szurje le ami neki tetszik - ha talal ilyet.

2021. aug. 11. 20:38
 14/30 anonim ***** válasza:

Bocsi elfelejtettem linket dobni:

[link]

13-mas voltam.

2021. aug. 11. 20:38
 15/30 anonim ***** válasza:

Akkor a konklúzió: A mérleg egyik serpenyőjébe tenni az oltások idáig ismert rizikóit és a covid idáig ismert rizikóit és dönteni. Olyan verzió nincsen, hogy "egyik se", mert akkor vagy a vakszerencsében bízol, vagy remeteként élsz nulla kontaktussal.

Szerintem speciel egyéretlmű, hogy az oltás felé billen a mérleg. (De már nincs energiám egy ilyen vitába is belemenni.)

2021. aug. 11. 20:48
 16/30 anonim ***** válasza:
*A mérleg egyik serpenyőjébe tenni az oltások idáig ismert rizikóit, a másikba a covid idáig ismert rizikóit és dönteni.
2021. aug. 11. 20:48
 17/30 anonim ***** válasza:

Ezen most meglepődtem, mert a Haaretz és a Jerusalem Post cikke értelmezésem szerint homlokegyenest ellentmond egymásnak!

Beírtam Googleba, hogy "Israel 64% israel fully vaccinated august" és a jerusalem poston kívül semmi hasonlót nem hoz ki. Még egy konteos oldalt se! Azt hozza ki, hogy Izrael 64%-a kapott legalább egy oltást. A Haaretz cikkéhez hasonlót viszont ír más (komolyan vehető) portál, pl. a Financial Times.

Az az elméletem, hogy a Jerusalem Post valamit elgépelhetett és az első oltást kapott 64%-a átkerült oda, hogy a súlyos betegek 64%-a oltott.

Nem tudom, hogy igazam van-e ezzel az elmélettel, de hát tényleg ellentmondásban áll a kettő egymással!

2021. aug. 11. 20:57
 18/30 anonim ***** válasza:

#17: szerintem nem elírás, mert már korábban kisebb esetszámoknál is hasonló arányrol írtak, de ott még annyirs kicsi volt a minta, hogy akár statisztikai hiba is lehetett volna.

Majd figyelni kell a híreket, mindenesetre a magyar hírportálok ezeket nem igazán propagálják.

2021. aug. 11. 21:04
 19/30 anonim ***** válasza:

15

Akkor leirom egyszerubben.

Az oltasok rizikoi mind minosegben es mennyisegben ismeretlenek, ahogy az FDA is irta.

A leglogikusabb gondolkodas:

Ha felveszem az oltast akkor riziko faktorok:

a, Lesz valamilyen sulyos adverz esemeny

b, Nem lesz immunitasom, de "szabadabb" leszek, es jobban ki leszek teve a fertozesnek

c, A virusban meghalok mert nincs immunitasom

d, Ha netalantan nincs immunitasom, de oltottak, beoltom magam egy masik fajta oltassal, akkor abbol lehet megint ujabb riziko faktor

e, 3. oltastol lesz valamilyen sulyos adverz esemeny

f, 3. oltasnal is nincs immunitasom

g, 3. oltasnal is a virusban meghalok mert nincs immunitasom

Mivel nincsen semmi teszt publikalva meg bizonyitva, hogy bizonyos gyogyszerek vagy betegsegek eseten az oltast tilos beadni, ezert mivel szedek 3 fele gyogyszert, igy

h, gyogyszer 1-el valo interakcio

i, gyogyszer 2-vel valo interakcio

j, gyogyszer 3-mal valo interakcio

Es mivel van 3. oltasom

k, 3. oltas gyogyszer 1-el interakcio

l, 3. oltas gyogyszer 2-vel interakcio

m, 3. oltas gyogyszer 3-mail interakcio

Ha nem veszem fel az oltast akkor riziko faktorok:

a, A virusban meghalok mert nincs immunitasom

A gyogyszereket azert nem sorolom ide, mert nem keringesi problemam van, meg nem szervi bajom van amiert a gyogyszereket szedem, szoval az nem jatszik.

Szoval az arany, oltasokkal jaro rizikok : covid betegseggel jaro rizikok -> 13:1

Jozan ember latja, hogy nem eri meg oltatni az en esetemben.

2021. aug. 11. 21:10
 20/30 anonim ***** válasza:

Kérdező

1. Nem igaz, csak a PCR teszt árát nem állja.

2. Igen, szerencsétlen dokiknak alá kell íratni egy papírt, hogy valaki lemond az oltásról, tehát arról, ami egyébként is önkéntes ugyebár... Ilyen baromságot is csak a fidesz bír kitalálni élen Kásler papával.

2021. aug. 11. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!