Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Oltottak! Nem zavart Titeket...

Oltottak! Nem zavart Titeket hogy nem vállal senki felelősséget az oltásért?

Figyelt kérdés
2021. júl. 21. 08:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
11%

20# pont így gondolom.

Hozzáteszem, az ilyen rinyagépek amúgy leginkább ( tisztelet a kivételnek!!), viszonylag fiatal , nagy "igazságérzetű", ellenzéki ÖNZŐ emberek. Ismerek párat, mindre igaz....

Egy dolgot nem értenek meg. KÖZÉRDEK is van a világon, nem csak egyéni jogok...

Én kötelezővé tenném, mint a sicc az oltást. Egyel több lenne, ennyi!!!

2021. júl. 21. 09:42
 22/29 anonim ***** válasza:
28%

Nem zavar, mert egyrészt ez nem teljesen igaz, másrészt ez alapvetően minden gyógyszerrel így van.

A gyógyszergyártó abban az értelemben nem felelős az oltásért, hogy ha bármi bajom lesz, nem perelhetem. De abban az értelemben felelős, hogy az engedélyező hatóságoknak nem hazudhat, azért büntetőjogilag felel (ha mondjuk elhallgat mellékhatásokat - mondjuk több oltás esetében eleve független volt a tesztelés a gyógyszergyártól).

Apám kapott antibiotikumtól olyan allergiás reakciót, hogy fekélyes, gennyező furunkulusok lepték el a testét és még évek múlva is gyökérkefével vakarózott, annyira viszkedt mindene. Nem jár ezért semmi kártérítés az alap TB-n túl (táppénz, ingyenes orvosi ellátás).

Szóval mindennek van kockázata, de a nem-oltásnak nagyobb, így az oltást válaszotttam (minden mellékhatás nélkül, szerencsére).

2021. júl. 21. 09:48
 23/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
11%

"Béci, neked ez meg magas, engedd el."

Igazam van, tehát elengedhetem :)

2021. júl. 21. 09:51
 24/29 anonim ***** válasza:
28%
Miért, melyik az a gyógyszer, vagy védőoltás, amelyikre a gyártó, vagy az állam felelősséget vállal? És miben nyilvánul meg ez a felelősségvállalás? Csak mert én nem tudok ilyenről. A 2-es hozzászólásodat meg végképp nem értem. Miről kell nyilatkozni? Csak az egészségi állapotodról. Illetve hogy beleegyezel az oltásba. De ezt minden ajánlott oltásnál alá kell írni.
2021. júl. 21. 10:56
 25/29 A kérdező kommentje:

Itt külön nyilatkozni kell!!!!

Nem hiszem el, hogy nem bírjátok felfogni!

A többi gyógyszer esetében teljesen más a szitu.

2021. júl. 21. 11:44
 26/29 anonim ***** válasza:
18%

#27: De miről kell nyilatkozni szerinted?

A többi gyógyszernél miért más a szitu? Ott vállal felelősséget bárki is bármiért? Miért más?

2021. júl. 21. 12:09
 27/29 anonim ***** válasza:
67%

25# ez pontosan olyan mint az altatás. Miért akarod kihegyezni a dolgot egy oltásra...

Engem 2014- ben altattak műtét miatt. Ott is beleegyező nyilatkozat kell. Benne van, hogy akár meg is halhatsz... No, de önmagában nézne mi a fenét csináljunk, ha esetleg 100 ezer altatás során 1 beeg meghal. Sajnos ez igaz több dolognál is. Szóval azért nem oltanál/ altatnál, mert iszonyatosan kicsi rizikóval ugyan, de meghalhatsz???

Elég furcsa. Ráadásul elárulom neked, hogy ha már annyira aggódsz az oltások esetleges mellékhatásai miatt, hogy szerinted a koronavírus fertőzésnek nincs hosszú távú mellékhatása?? Szerintem van, ahogy már látjuk is ( post- covid szindróma), és az sem piskóta....

2021. júl. 21. 13:33
 28/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"A többi gyógyszer esetében teljesen más a szitu."

Mutass már egy pert Magyarországon, ahol egy gyógyszergyártó kártérítést fizetett a gyógyszere mellékhatásáért... Más a helyzet? Oké, a gyógyszernél kötelező megjelölni a mellékhatást, erről kell egy betegtájékoztató is, és ha beszeded a gyógyszert, azzal vállalod, hogy esetleg meghalsz valamelyik mellékhatástól. Az oltásnak vannak már ismert és biztosan vannak még nem ismert mellékhatásai is. A legtöbb vakcinálval mondjuk többszázmillió embert oltottak már, és nem jellemző, hogy ezrével halnának az emberek a vakcináktól. Részemről abszolút vállalható, hogy ilyen előfordulhat. Ráadásul pont akkor kaptam az első oltásomat, amikor épp annak a vakcinának a legnagyobb ellenpropagandája élt, és tonnaszám vízionálták a halottakat. Jelentem: kösz jól vagyok, a többség nagy bánatára :)

"Itt külön nyilatkozni kell!!!!

Nem hiszem el, hogy nem bírjátok felfogni!"

Azt egyébként tudtad, hogy az influenza elleni védőoltásnál is nyilatkoznod kell, hogy ha bármi bajod van, nem perelheted a gyártót? Arról az oltásról van szó, amire az oltásellenesek azt szokták mondani, hogy de az régen használt (amúgy évente új van), meg tesztelt, meg az biztonságos (de legalább kevésbé hatékony, mint a Covid elleni oltások). És annál is nyilatkozni kell. Szóval nem egy most kitalált dologról van szó. Az ilyen egzotikusabb országokba szükséges malária meg hasonlók elleni oltásoknál nem tudom, hogy van, de nem csodálkoznék, ha ott is meglenne ugyanez.

2021. júl. 21. 18:26
 29/29 anonim ***** válasza:
43%
Nem zavar. Átestem a Covidon egy fél éve, a szövődményei (szellemi alulmaradás, memóriazavarok, részleges ízlelés és teljes szaglásvesztés (bár ez már javul), fizikai teljesítőképesség csökkenése, illetve az ezek helyrehozásával járó iszonyat nagy munka és bosszankodás) számomra kellőképpen egyértelműsítette, hogy ennél a sz.rnál bármi jobb. Bízom az orvosokban és a kutatókban, ugyanis a vakcinát nem az utcáról behívott Mari néni kevergette a kerítésszaggatóból... Beadattam az oltást, semmi bajom, bár immunválasz volt (ennek inkább örülök). Éppen elég bajom, hogy 20 évesen anno osztályelsőként pont az egyetem kezdetén kaptam el ezt a retket és vetette egyúttal vissza a szellemi, fizikai állapotomat évekkel. Hálás vagyok érte mondhatom..... Ez az, amit mindenkinek javaslok fontolóra venni az oltások iránt vállalt állítólagos felelősség hiányának mérlegelésekor(!)
2021. júl. 26. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!