Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha D-vitamint kell szednem,...

Ha D-vitamint kell szednem, akkor azt hosszútávon kell majd?

Figyelt kérdés

Vérvételen voltam, a háziorvos felírt D-vitamint. 4 darab van a dobozban. Hetente 1x kell szedni.

A patikában azt mondták jöjjek vissza 4 hét múlva a második dobozért.

Ezt életem végéig szednem kell majd?

Ha nyáron többet napozok vagy változtatok az étrendemen, akkor helyreáll?

(Nem Magyarországon élek. Szóval általánosságban kérdem.)

2021. máj. 7. 16:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom addig kell szedned ameddig kevés. Amúgy meg általában illene mindenkinek szednie. Manapság kevesebbet rohangászunk az afrikai szavannán mint 10.000 éve. Az hogy néha kimész kicsit napozni az nem valami hűha.
2021. máj. 7. 16:43
 2/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Azt nem mondta a dokid, hogy K2 nélkül ne szedjél D vitamint? Csókoltatom!
2021. máj. 7. 17:03
 3/11 anonim ***** válasza:
2: Ezt a K₂ vitamint kifejtenéd ha megkérlek? Még nem hallottam így, hogy a D vitamin mellé kellene szedni, ráadásul elég sok mindenben van is K₂. Köszi.
2021. máj. 7. 17:17
 4/11 anonim ***** válasza:
K2 felel azért, hogy a D3 miatt felvett kalciumtöbblet ne az ereidben rakódjon le, hanem a csontodba épüljön.
2021. máj. 7. 17:23
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem lehet, hogy azért nem mondta mert az rendben van?

Nap 1-2 liter tejet megiszok mindennap.

2021. máj. 7. 18:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Javítás: Közben rájöttem, hogy elnéztem és tejben mégsincs K2.

Viszont húst és zöldségeket is eszek rendesen. Szóval azokból ugyanúgy bejön, nem?

2021. máj. 7. 18:07
 7/11 szg74 ***** válasza:
Nem írtad, hogy a heti 1 tabletta értéke hány NE/IU (nemzetközi egység). Alternatív oldalakon olyan véleményekkel találkoztam, hogy D vitaminból a napi 2-3000 NE teljesen rendben van. Nem lennék meglepődve, ha a háziorvosod egy hétre írt fel ennyit. Az a tapasztalatom, hogy az orvosok (azaz a tudományos orvoslás képviselői) ebben a témában is régi kottákból játszanak, sajnos! Vannak olyan D vitamin készítmények, amelyekben a K2 is benne van.
2021. máj. 8. 06:52
 8/11 szg74 ***** válasza:
54%
Hogy az általunk elfogyasztható ételekben minden fontosabb tápanyag elegendő mennyiségben benne van, csak megfelelően kell étkeznünk, szintén tipikus esete annak, amire azt lehet mondani, hogy a régi kották szerinti megközelítés!
2021. máj. 8. 06:56
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Ha csak a D vitamin szinttel van baj, felesleges ilyenkor bármit szedni, ki kell menni naponta fél órára fedetlen végtagokkal a napra, és probléma megoldva. Ősszel és télen kell kiegészítés.

Kalcium és K vitamin csak akkor kell mellé, ha az ember kalcium hiányos, és gyengék a csontjai, mert a K vitamin segíti a Kalcium beépülését a csontokba. De ennyi.

A hiperkalcémia az nem napi 2-3000 NE D vitamintól alakul ki, hanem kb 15-20-szoros túladagolás mellett. Csak rohadt jó reklámszöveg. A vitaminok meg eladók. ;)

2021. máj. 8. 07:12
 10/11 A kérdező kommentje:

Napozás: Észak-Európában lakom. Itt még széldzsekiben és sálban járunk most is mert hideg van. Hiába május.

Adag: Az egy hétre való tabletta tartalmaz 5600 IE-t. És 4 darab tabletta van a dobozban. Elvileg kapok egy új dobozzal ha elfogyott.

2021. máj. 8. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!