Ha D-vitamint kell szednem, akkor azt hosszútávon kell majd?
Vérvételen voltam, a háziorvos felírt D-vitamint. 4 darab van a dobozban. Hetente 1x kell szedni.
A patikában azt mondták jöjjek vissza 4 hét múlva a második dobozért.
Ezt életem végéig szednem kell majd?
Ha nyáron többet napozok vagy változtatok az étrendemen, akkor helyreáll?
(Nem Magyarországon élek. Szóval általánosságban kérdem.)
Nem lehet, hogy azért nem mondta mert az rendben van?
Nap 1-2 liter tejet megiszok mindennap.
Javítás: Közben rájöttem, hogy elnéztem és tejben mégsincs K2.
Viszont húst és zöldségeket is eszek rendesen. Szóval azokból ugyanúgy bejön, nem?
Ha csak a D vitamin szinttel van baj, felesleges ilyenkor bármit szedni, ki kell menni naponta fél órára fedetlen végtagokkal a napra, és probléma megoldva. Ősszel és télen kell kiegészítés.
Kalcium és K vitamin csak akkor kell mellé, ha az ember kalcium hiányos, és gyengék a csontjai, mert a K vitamin segíti a Kalcium beépülését a csontokba. De ennyi.
A hiperkalcémia az nem napi 2-3000 NE D vitamintól alakul ki, hanem kb 15-20-szoros túladagolás mellett. Csak rohadt jó reklámszöveg. A vitaminok meg eladók. ;)
Napozás: Észak-Európában lakom. Itt még széldzsekiben és sálban járunk most is mert hideg van. Hiába május.
Adag: Az egy hétre való tabletta tartalmaz 5600 IE-t. És 4 darab tabletta van a dobozban. Elvileg kapok egy új dobozzal ha elfogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!