Felírhatja-e a házi orvosom azt a gyógyszert, amit legutóbb egy magán praxisban dolgozó szakorvos írt fel?
Figyelt kérdés
2021. máj. 2. 09:19
2/8 anonim válasza:
Az első nem tudom, miről beszél, hát hogyne írhatna fel bármit, amihez a háziorvosnak jogosultsága van? Még a kérdést se értem! Csak azt nem írhatja fel, amihez kifejezetten szakorvos kell minden esetben, de olyanból nincs sok.
3/8 anonim válasza:
Első, fogalmad sincs, mit írt fel neki, úgyhogy legalább ne vágd rá kapásból.
Kérdező, igen, attól, hogy magán szakorvos írta fel, ha nem olyan, amihez szakorvosi javaslat kell, felírhatja.
4/8 Andizsuzsi válasza:
Az attól függ, hogy szakorvosi javaslathoz kötött-e a gyógyszer. Ha nem, akkor minden további nélkül felírhatja. Neten utána tudsz nézni.
5/8 anonim válasza:
Igen. Néhány hete a férjemnek magánban írtak fel gyógyszert és 3 hónap után kontroll. Viszont csak egyhavi gyógyszert írt fel az orvos, így a férjem felhívta a háziorvost, hogy írja fel a folytatást is.
6/8 anonim válasza:
Az én esetemet írom: két betegség miatt külön-külön szakorvoshoz járok.
Az első kivizsgálás után a jelentésében megírta azt, hogy milyen orvosságot írt elő. Ezt bemutattam a háziorvosnak, aki ezt bejegyezte a számítógépébe.
Ezek után már a háziorvos is előírhatja, csak akkor a patikában többet fizetek. Háziorvos a recepten az első ablakocskába teszi az "X"-et, a szakorvos pedig az utolsóba.
7/8 A kérdező kommentje:
Esetleg tudnátok nekem linkelni egy olyan listát, dokumentumot, amiben megtalálhatóak a "csak" szakorvos által felírható gyógyszerek?
2021. máj. 2. 09:55
8/8 Andizsuzsi válasza:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!