Hogy zajlik a koronavírus elleni oltás, hogy kell elképzelni?
- Akik időpontra mennek, általában nincs nagy tömeg.
- Eddig amit hallottam, viszonylag rendezetten szoktak viselkedni az emberek. A megszervezettség változó.
- Várakozás bármikor előfordulhat.
- 20-30 percet kell ülni a váróban (nehogy rosszullégy), utána mehetsz isten hírével.
- Csak egy papírcetlit kapsz (név, TAJ, oltás időpontja, szállítmány száma stb), amin a 2. oltás időpontja is rajta lesz. A védettségi igazolványod pár hét múlva kapod meg.
Én a pénteki káoszban voltam, de bár sor volt, hangzavar és rendetlenség nem. Szépen várt mindenki a sorára, kisebb beszélgetőcsoportok alakultak, ha az előtted vagy mögötted lévő szimpatikus volt. Én 1 órát vártam. Ismerősöm időpontra ment a héten, és ő is várt 30 percet, szóval azért az időpont sem feltétlenül annyira pontos.
Maga az oltás nyugodtan, precízen, gyorsan, fájdalommentesen zajlott.
Nálunk a falra volt kirakva, hogy maradj ott 20 percet, de nem ellenőrizték - más kérdés, hogy a te jól felfogott érdeked, hogy tényleg kivárd. Más oltóponton volt, hogy csak 20 perc után adták ki a papírt, amin rajta volt a 2. oltás időpontja, de olyan háziorvosról is tudok, aki egyáltalán meg sem említette a betegeinek, hogy maradjanak még valameddig. Az igazolást majd postázzák.
Ami még szokta érdekelni az embereket, az az "orvosi vizsgálat". Ilyen persze nincs. A doktornő megnézte a hozzájáruló nyilatkozatom, hogy milyen válaszokat jelöltem be az egyes kérdésekre, ezek alapján feltett 2 kérdést és annyi. De egyik ismerősömnél sem volt semmi "vizsgálat", amennyire hallom, csak átfutják a papírt, amit oda kell adni nekik.
Vidéki nagyvárosban voltam, kb úgy nézett ki a dolog, mint egy mozgó piknik:
az emberek beszélgetve 3-4-5 fős csoportokban álltak a sorban, néha elugrott boltba valaki közülük kajáért/piáért.
Hangoskodás nem volt.
Aki időpontra jött annak nem kellett várni semmit.
Ha te jöttél soron akkor pulthoz odamentél, név, születési hely, idő felírták (talán taj számot is), aláírtad a papírt, mondták hova menj.
Elvették a hozzájárulási nyilatkoztatot, lefertőtlenítették a kezed és az kaptad az oltást (fertőtlenítés+oltás együtt nem volt 10mp).
Én pénteken voltam mikor sokan voltak, vártam 2 órát az oltásra, úgyhogy nem üldögéltem ott semmit, mert kicsit ki volt a fszom a dologgal. Megkaptam, kimentem, beültem a kocsiba és jöttem haza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!