Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Eszkalálni egy orvost, aki...

Eszkalálni egy orvost, aki nem látott el?

Figyelt kérdés
Tavaly nagyon rosszul lettem, 1 hétig vegetáltam majd elmentem az ügyeletre, ahonnan elhajtottak, hogy azért vagyok rosszul, mert nem iszom elég vizet... A dokiból ki kellett erőszakolnom, hogy egy beutalót adjon, de csak késóbb vettem észre, hogy olyan vizsgálatokat írt a lapra, amit nem végzett el és a beutalót a halott anyám nevére és valószínű TAJ számára írta, mert az ügyfélkapun nem jelenik meg ez az időpont az ellátásaim listája között. Emiatt ambulánsan vizsgáltattam magam és 2 hónap múlva kiderült, hogy agyvérzésem van és agyműtétre szorulok. Fél év késett az életemből az ügyelet dokinak köszönhetően. Nem akarom, hogy baja legyen ebből, de azért szeretném, hogy korrigálják a nevemre és visszakereshető legyen, hogy mikor jelentem meg az intézményben és hogy azért mondják már el a dokinak, hogy ő is tévedhet. Van értelme ezekről tájékoztatni az intézményt? Visszamenőleg tudnak ilyen adatokat korrigálni?

2021. márc. 21. 17:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%

Kamu! Egy halott ember taj-száma érvénytelen, a rendszer nem is enged arra beutalót v receptet írni!

A kérdező kezelésre szorul! De nem olyanra amit ő akar.. 😂😂😂

2021. márc. 21. 19:08
 12/15 anonim ***** válasza:
25%
Az ügyelet sem tud MR beutalót adni, kisebb a hatásköre mint a háziorvosnak, ha adott neurológia beutalót akkor meg extrémen jófej volt, mert ilyen hülyeségek miatt alapból el szoktuk hajtani a beteget, mert ez nem az ügyelet feladata, ha az orvosban is felmerül a vérzés akkor meg mentőt hívunk és SBO, de gondolom ezt meg te, nem akartad mert erről egy szót sem írtál... Egyébként aki úgy gondolja, hogy agyvérzése van az nem az ügyeletre megy, hanem alapból az SBO-ra. Ez az egész story úgy kamu ahogyan van. Arról nem is beszélve, hogy TAJszám alapján állítunk ki beutalót, és orvosként ügyeletben a géphez gyakorlatilag hozzá sem nyúlunk, mert azért van ott az asszisztens. Szóval legközelebb jobb mesét találj ki! Ha meg mégis igaz, akkor meg maximálisan te voltál a hülye.
2021. márc. 21. 19:14
 13/15 anonim ***** válasza:
41%
Ó és még valami, Magyarországon bármikor lehet mentőt hívni, kihívod bevisznek SBO-ra, készül egy CT, hopp ott a diagnózis. Szóval ismételten mit is akartál te az ügyelettől, ha meggyőződésed volt, hogy agyvérzésed van?
2021. márc. 21. 19:19
 14/15 anonim ***** válasza:
66%

"Egy halott ember taj-száma érvénytelen, a rendszer nem is enged arra beutalót v receptet írni!"

Ez meg a másik, hogy gyakorlatilag lehetetlen más nevére bármit kiállítani véletlenül.

2021. márc. 21. 19:21
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Legközelebb ügyesebben dolgozd ki a sztoridat. 1. Ha elhunyt valaki, néhàny napon belül érvénytelenítik a taj számát. Amúgy sem logikus, hogy te bemész, odaadod a saját irataid, majd utánanéznek anyukád dokumentumainak és arra számolják el? Gondold már végig, azért annyi ész ehhez nem kell...

2. Két hónapig tartó agyvérzés nincs.

És ez akkor is így van, ha földön fekve pörögsz a hátadon, mint a büdösbogár, hogy veled ez történt, mert nem. Ha mindenképpen ragaszkodsz a kis mesédhez, akkor a pszichiátriát javaslom neked. Az eszkalálni szó pedig teljesen mást jelent. Akkor használj idegen szavakat, ha tudod is, mit jelentenek.

2021. márc. 22. 07:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!