Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Írtam az OVSZ-nek egy különleg...

Írtam az OVSZ-nek egy különleges kérést tartalmazó levelet, szerintetek van rá esély, hogy engedélyt kapjak?

Figyelt kérdés

Tisztelt OVSZ!

A levél témája ismerős lehet, hisz írtam Önöknek, sajnos a "nem kérek választ" részlegre.

Leírom ismét, igyekszem röviden.

Név: Konkoly Norbert

Anya: ****

Lakcím:****

Szül.hely:****

Taj:****

Demokratikus jogaimmal szeretnék élni ezúttal.

Tudtommal az emberi szervezet 5-6L vért keringet folyamatosan.

Mivel vérplazma adó vagyok, tudom, hogy 2-2.5L vérből nyerik ki a 830ml plazmát majd a vért vissza juttatják.

Önök 500ml vért vesznek le.

Miért?

Országunk hatalmas donor hiánnyal küszködik, és talán pont a megfelelő vér hiánya miatt halnak meg emberek.

Miért csak 500ml?

Önök kifejezetten óvatosak, de lehetnének bátrabbak is.

Úgy érzem ez nincs rendjén hogy elvileg országunk népességének még 10%-a sem donor.

Ezúton is szeretnék felhatalmazást adni a kedves nővéreknek arra, hogy a megadott 500ml vér mennyiség 4x-esét vegyék le tőlem. Tudom, hogy nem vagyok messiás, de szeretnék jót tenni az országnak, és szeretném ezt meglépni.

Ne mondja nekem, hogy nem engedi a törvény, vagy abba bele is halhat.

A szervezet 2L vért kevesebb mint 5 óra alatt termel meg. Nem fogok bele halni, és ne féltsenek engem.

Tudom, most azt hiszik a pénz miatt biztosan.

Valóban?

Önök 500ft értékű utalványt adnak míg a plazma központok 7.000ft kézpénzt. Mit gondol, ha a pénzért csinálnám Önöknek írnám ezt a levelet?

Nem.

Önzetlen segítséget szeretnék felkínálni a jövőben persze csak addig a határig amíg az életveszély stádiuma nem emelkedik 60% fölé.

Szóval úgy gondolom a magam ura vagyok, én rendelkezem a véremmel, akkor én is mondom meg mennyit adjak, és szeretném a nővéreket felhatalmazni arra, hogy 2.000ml/alkalom vért vegyenek le tőlem az ország jövője érdekében.

Köszönöm válaszukat

2021. febr. 17. 13:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
8: ja-ja.... :-D :-D :-D
2021. febr. 17. 13:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeres véradó vagyok. Ha te lettél volna már véradáson, akkor tudnád, hogy havonta nem lehet menni. Két véradás közötti idő és az egy éven belül adható alkalmak is maximálva vannak! Nők 4-szer,férfiak 5-ször adhatnak egy év alatt.
2021. febr. 17. 13:48
 13/17 anonim ***** válasza:

12: olvasd el, ő MINDENT jobban tud! Az orvostudomány hosszú-hosszú idő alatt kidolgozott protokolljai hülyeségek (szerinte), sutba a tudománnyal, ő mindent jobban tud...

Dunning-kruger pozitív! :-D

[link]

2021. febr. 17. 13:58
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem igaz... Nem tudom jobban
2021. febr. 17. 14:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Akkor meg fogadd el a protokollt, és ne zaklass szakmai szervezeteket ilyen baromságokkal! :-D
2021. febr. 17. 14:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, hány éves vagy? Mi a foglalkozásod?
2021. febr. 17. 14:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Az egy véradás alkalmával a donortól levehető teljes vér mennyisége a nemzetközi (WHO standard) megegyezés szerint 500 ml. Ennél több vér elvesztése esetén a véradónál már egészségi problémák merülhetnek fel, pl. a keringő vértérfogat csökkenése (ami már járhat ájulással), és ez egyszerű folyadék ivással nem rendezhető azonnal. Önfeláldozó egyéni felajánlásokat emiatt a vérellátók büntetőjogi okok miatt sem fogadhatnak el. Régebben, amikor még nálunk állomásoztak ideiglenesen a Vörös Hadsereg katonái, akkor náluk is szerveztek rendszeresen véradásokat politikai célzattal (!!), az ilyen 240 vagy 320 ml-nyi vérmennyiségekből jó esetben csak gyerekek számára készültek vérkészítmények, mert a nagyobb térfogatokra kidolgozott standard technológiákkal ezek a donorvérek nem voltak feldolgozhatók. Nincs egyébként szüksége a jól szervezett vérellátásnak több donorvérre, mert a világszerte elfogadott javaslatok is az alternatív megoldásokat célozzák betegbiztonsági célok miatt (elektrolit oldatok, plazmapótló szerek stb.). Emellett a "felesleges" mennyiségű vér bizonyos elemeit mélyhűtéses konzerválással lehet tartósítani (más kérdés, hogy ennek fokozott költségei vannak).
2021. febr. 17. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!