Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Csontvelő mintavételhez lehet...

Csontvelő mintavételhez lehet bódítást kérni?

Figyelt kérdés

Mennem kell hematológiára, az orvosom jelezte, szinte biztos, hogy vesznek csontvelőből mintát.

Ha így lesz, az rögtön az első vizsgálaton várható, vagy arra külön időpontot kell kérni?

Olvastam, hogy nagyon fájdalmas, és rettegek tőle. Teljesen kizárt, hogy mozdulatlanul végig tudjam csinálni. Szinte 100%, hogy elájulok közben, és nem tudom kontrollálni, de egyébként is iszonyatosan alacsony a fájdalomküszöböm.

Ilyen esetben lehet kérni bódítást? Vagy hogy működik ez, ha előre jelzem, hogy nagy eséllyel el fogok ájulni?

2021. febr. 17. 03:29
1 2
 11/20 anonim válasza:
Mi történt veled végül?
2021. máj. 1. 04:08
 12/20 A kérdező kommentje:
Kaptam egy Rivotrilt kezdésnek, gyáváknak Frontint szoktak, de mondtam, hogy azt egyszer máshol már kaptam, és semmit nem ért. Utána jött egy karba adott Nubain fájdalomcsillapító (ópiátos cucc, extra gyáváknak), és amikor már kellően szédültem, meg félkába voltam, akkor jött a Lidocain, és vették le a mintát. Túléltem, de azért nem tartozik a kedvenc élményeim közé.
2021. máj. 1. 05:33
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként nem aspirációs mintavétel volt, hanem Jamshidi biopszia, az a vastagtűs, amivel a csontból is vesznek ki egy csonthengert, plusz szívtak le még folyadékot is.
2021. máj. 1. 05:38
 14/20 anonim ***** válasza:
Lehet tudni, hogy mi lett az eredmény?
2022. dec. 7. 07:19
 15/20 A kérdező kommentje:

#14: Igen, azóta sok minden történt, és azóta már túl vagyok még két csontvelő mintavételen ezen kívül.

Annyi, hogy a harmadik Szegeden volt, ott bódítottak.

Egyébként myeloma multiplexem van, azóta remisszióban. Tehát minden leletem jó, tünetmentes vagyok, június óta újra dolgozok.

2022. dec. 7. 16:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy, és mik voltak a tüneteid a csontvelő biopszia előtt? Én még most várom a labor eredményemet, szintén myeloma gyanú miatt. Nagyon félek :(
2023. ápr. 16. 11:59
 17/20 A kérdező kommentje:

50 éves vagyok. Egy csigolyatörés után a műtét során vett mintából derült ki. A csontvelő mintavétel csak ezután jött.

A csigolyatörés kb olyan volt, mint ha egy ideg csípődött volna be. Előtte derékfájás, azt hittem, a régebbi porckorong sérvem újult ki.

2023. ápr. 17. 20:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen a válaszod. Sajnos nálam is felmerült a gyanú, monoklonális fehérjéim vannak, ma több röntgen is készült, szerencsére ott nincs eltérés, így egyelőre megfigyelnek. Eléggé magam alatt vagyok, én is fiatal vagyok még, 42 éves :(
2023. ápr. 18. 18:15
 19/20 A kérdező kommentje:
Nézd, bár nem gyógyítható, de rendkívül jól kezelhető, és folyamatosan kutatják az új lehetőségeket! Kitartás! :)
2023. ápr. 18. 20:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Ezt jó olvasni, hogy te jól vagy és pozitívan állsz hozzá. Minden jót kívánok neked :)
2023. ápr. 18. 21:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!