Mi a közgyógy intézésének menete?
27. Hétre extrém kicsi súllyal született koraszülött kisfiamnak szeretném intézni a közgyógy ellátást, 3 éves korig jár elvileg, mivel a gyógytápszere nagyon drága még szakorvosi javaslattal (70% kedvezmény) is.
A klinikán ahol szültem kaptam tartós beteg igazolást amivel az emelt összegű családi pótlékot lehetett igényelni. Itthon nem találom szerintem akkor (1 éve) be vették ügyintézésre, akkor szörnyen ki voltam bukta annyira nem is emlékszem már, nem hittem, hogy szükség lesz rá. A házi orvos hívta fel a figyelmem erre a lehetőségre, ő küldött a kezelőorvoshoz, onnan vissza küldtek a háziorvosok, illetve mondták, hogy az államkincstárat hívjam fel. (nem tudom miért)
Na most az lenne a kérdésem, hogy aki volt ilyen helyzétben, hogyan tudta el intézni, jó lenne némi kiindulópont. Jelenleg 52000 Ft lenne a tápszer kedvezménnyel 16000 körül váltottam ki, de még ígyis nagyon drága. Szed egyéb gyógyszereket is ezen felül, szóval nagyon jó lenne ha sikerülne. Köszönök szépen minden segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!