Háziorvos koronavírus teszt?
Figyelt kérdés
Karanténba kerültem, mert egy igazolt fertőzött volt a munkahelyemen. Egyik este enyhe hőemelkedésem volt, mostanra náthás tüneteim vannak. Prüszkölök, orrom folyik, torkom enyhén fáj. Pénteken volt a kontakt, szombaton vacakul voltam erős megfázásos tünetekkel. Lehet nátha, de szeretném tudni. Ha telefonálok a háziorvosnak mi várható? Ha korona is, mivel kizárólag megfázásos tüneteim vannak, elküld a fenébe? Kérhetem a tesztet? Karantén alatt ez hogy működik? Kijönnek házhoz?2020. nov. 30. 22:04
11/13 anonim válasza:
Akkor jól gondoltam. :) Nem úgy van az, hogy a beteg diktálja, hogy a doki mit csináljon. Az ő dolga eldönteni, hogy kinek kell teszt, kinek nem, hiszen úgyse attól gyógyul meg, aki beteg, tünetesen meg így is úgy is otthon kell maradni, akármi okozza a tüneteket.
Remélem, minél előbb újra érzed majd a szagokat, meg az ízeket is, mert úgy hallottam, főleg az utóbbi elég vacak. :)
12/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Állítólag hetekig is eltarthat az íz és szaglásvesztés. A legerősebb parfümömből belefújok a levegőbe a szobámban, és full semmit nem érzek belőle. Érdekes. Az ízt meg hozzáképzelem a kajákhoz.
2020. dec. 2. 15:52
13/13 A kérdező kommentje:
Annyi biztos, hogy nem pénteken lettünk betegek. Akkor volt az utolsó kontakt az igazolt pozitívval, viszont találkoztam a hét elején is vele. Így viszont már kijön a szombat hajnali hőemelkedés, torokfájás, de vasárnap már jobban voltam. Azóta több kollégám is leírta ugyanezt a kört. Ülünk a karanténban, és várjuk a végét. Még jó, hogy tudok otthonról dolgozni, így nem olyan unalmas.
2020. dec. 2. 16:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!