Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos koronavírus teszt?

Háziorvos koronavírus teszt?

Figyelt kérdés
Karanténba kerültem, mert egy igazolt fertőzött volt a munkahelyemen. Egyik este enyhe hőemelkedésem volt, mostanra náthás tüneteim vannak. Prüszkölök, orrom folyik, torkom enyhén fáj. Pénteken volt a kontakt, szombaton vacakul voltam erős megfázásos tünetekkel. Lehet nátha, de szeretném tudni. Ha telefonálok a háziorvosnak mi várható? Ha korona is, mivel kizárólag megfázásos tüneteim vannak, elküld a fenébe? Kérhetem a tesztet? Karantén alatt ez hogy működik? Kijönnek házhoz?

2020. nov. 30. 22:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

fel kell hívni a háziorvost :) meg kell mondani, hogy igazolt fertőzött kontaktja vagy, és mik a tüneteid.

velem konktrétan ugyanez volt, ő intézkedett, 7 napra rá jöttek is tesztelni.. (hozzátették, simán lehet h eddigre meggyógyultam, de mindegy :D )

ha elküld a fenébe, akkor gratulálok a háziorvosnak, leteheti a praxisát a sikátorba.. ő az orvos, segíteni fog, biztosan :)

házhoz jönnek, szkaffanderbe öltöznek, és tesztelnek :D

2020. nov. 30. 22:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha van tüneted, plusz még kontaktba is kerültél egy igazoltan pozitív emberrel, akkor a doki küld ki tesztelőket. Legalábbis nálam így működött. Én pozitív is lettem mondjuk
2020. nov. 30. 22:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Péntek délután volt a kontakt, létezhet az, hogy szombatra már Covid tünet jelentkezett volna? 1 nap?
2020. nov. 30. 22:39
 4/13 anonim ***** válasza:

Én pont egy hete hétfőn találkoztam egy keddre már tüneteket produkáló kolléganőmmel, és neki csütörtökre már megvolt a pozitív teszt eredménye.

Ma bementem a munkahelyre, és a gyorsteszt amit elvégeztek rajtunk nálam pozitív lett..tünetem nincs , azon kívül, hogy a hétvégén kicsit kapart a torkom (hozzáteszem miután kicsit tovább tartózkodtam kinn a hidegben) aztán vasárnapra már el is múlott.

Ma reggel felkeltem semmi bajom nem volt, de miután teszteltek elkezdtem magamat figyelni, és nyilván már kezded beképzelni a tüneteket is.

Szagolgatok mindent de eddig semmi.

Na mindegy lényeg a lényeg, hogy én ma felhívtam a háziorvost, elmondtam hogy mi a helyzet, azt mondta ha nincs tünetem, akkor nem kérheti hogy jöjjenek ki hozzám pozitív gyorsteszt ellenére sem, de mondtam nekem kell a PCR teszt.

Hát most mit mondjak, elkezdtem mondani ami igaz is, hogy kapart a torkom kicsit stb stb, majd nemhogy hazudnom kellett, hogy kijöhessenek ingyen tesztelni, úgy hogy egészségügyi dolgozó vagyok...(igaz nem kórházban dolgozom , más területen)

Na mindegy, szóval azt javaslom, hogy egy kicsit ha kell túlozd el a tüneteket ha tesztet szeretnél.

Hát sajnos mondanám, hogy menj el magán és fizesd ki, de pl itt vagyunk mi is hogy idén már másodjára álltunk le a munkával, anyagilag padlón vagyunk így is, azt sem tudjuk kapunk e egyáltalán így karácsony előtt fizetést , és pl nekem nem hiányozna most 20 ezer forint kiadás, ha nem muszáj..

Meg különben is mire fizetjük a tb-t ha nem erre....

Én személy szerint még soha életelmben nem voltam táppénzen sem..mindig a szabadságaimat vettem ki , amikor beteg voltam vagy anno olyan buta voltam, hogy bementem betegen , mert nem mertem otthon maradni..

Hát én úgy vagyok vele most már, hogy ez a minimum, hogy ha ilyen van akkor igen is jöjjenek ki és teszteljenek ingyen...

Fizzesenek azok , akik megtehetik, ahogy én is magánhoz járok általában , mivel a munkám mellett nem tehetem meg hogy délelőttönként mászkáljak orvoshoz...

2020. nov. 30. 22:41
 5/13 anonim ***** válasza:
és amúgy igen , amit kérdeztél...pont ez jutott nekem is eszembe , hogy szerintem ha el is kaptad, akkor nem a kollégádtól, mert egy nap alatt tuti nem jön ki rajtad...
2020. nov. 30. 22:42
 6/13 Angel3000 ***** válasza:
100%
Szia, a Kôrzeti orvosnak ki kell kûldenie egy Mentôt, ahol le fogják venni a tesztet.
2020. dec. 1. 00:50
 7/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Egy nap alatt nem lesznek tüneteid, de mire kijönnek tesztelni, már lehetsz pozitív. Hívd a háziorvost, nem fog elküldeni, de nem biztos, hogy kér tesztet, anélkül is lehetsz karanténban.
2020. dec. 1. 06:57
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Igen sajnos én is azt tapasztaltam, hogy túlozni kell a tünetekkel..

talán az asszisztensnek is jobb, mert nem neki kell hazudni...

gondolom nem jönne jól karácsony előtt 20 ezer forint plusz kiadás..

Én is utálok hazudni, és én nem is tudtam, de szerencsére jó fej volt az aszsisztensnő..

2020. dec. 1. 08:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Mi lett végül?
2020. dec. 2. 14:26
 10/13 A kérdező kommentje:
Felhívtam őket. Mivel a tüneteim amúgyis enyhék voltak, amikből mára kizárólag a szag ízérzékelés hiánya maradt meg, azt mondták nem lesz teszt. Cégnél mindenki így van. Enyhe láz, torokfájás, szaglásvesztés. Mindenkinek azt mondták üljön a fenekén a karanténban enyhe tünetekkel.
2020. dec. 2. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!