Pócs Alfréd hazudik?
Pócs Alfréd szerint anélkül minősítenek valakit koronavírusos halottnak, hogy felboncolnák és kiderülne a valódi halálok.
A Semmelweis Egyetem márpedig boncol Covid-19-ben elhunytakat, ezt onnan tudom, hogy ott dolgozom.
#10, én úgy tudom, hogy a statisztika szerint az lesz covidos halott, akinek a Halottvizsgálati bizonyítványában szerepel a Covid, akár alapbetegségként, akár kísérő betegségként. Ezeket a kifejezéseket amúgy nem helyesen használja a kormányzati tájékoztatás. Alapbetegség az, ami a halálhoz vezető események sorozatát elindította, kísérő betegség az, ami az alapbetegségtől független, de hozzájárulhatott a halálhoz. Mind a Covid, mind a kormányzati tájékoztatás által "alapbetegségnek" nevezett állapot lehet mindkettő, de hogy melyik volt melyik, azt tényleg nem olyan egyszerű eldönteni.
A többlethalálozással meg várjuk meg az év végét, mert a 4. negyedévben indultak be igazán a covidos halálozások.
#11 Ha pl. tudnánk hogy pontosan mennyi ember hal meg úgy hogy előtte semmilyen alapbetegsége nem volt ill. tudnánk különválasztva azoknak a számát akiknek volt valamilyen súlyosabb betegsége és a covid felgyorsíthatta ezt, sokat segítene mindenkinek.
Korcsoportra lebontva, a baleseteket nem beleszámítva, megpróbálni nagyjából kiszűrni azokat az elhunytakat akiknek a halálát nagy eséllyel nem a covid okozta. Akkor az emberek, sokkal reálisabb képet kapnának és jobban fel tudnák mérni a helyzetet. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!