Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Maszkviselés másnak is okoz...

Maszkviselés másnak is okoz levertséget, fejfájást?

Figyelt kérdés
2020. szept. 19. 18:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
27%
Igen. 10 perc után fájni kezd a fejem tőle...
2020. szept. 19. 19:03
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem okoz ilyesmit, pszichoszomatikus tuneteid vannak. Olvass kevesebb Godeny 'doktort' meg egyeb konteot.
2020. szept. 19. 19:03
 3/16 A kérdező kommentje:

2

Nem lehet valami jó az oxigénellátás maszkban...

2020. szept. 19. 19:12
 4/16 anonim ***** válasza:
20%
Nálam gombásodást is okozott
2020. szept. 19. 19:19
 5/16 anonim ***** válasza:
85%

Én kórházban dolgozom, napi 7 órát van rajtam a maszk. Nem nagyon szoktam érezni az általad emlitett tüneteket. Ha mégis érzed, és valóban a maszktól van, akkor lehet, hogy nem helyesen viseled.

Az oxigénellátás olyan mértékben csökken a maszk miatt, amit halandó ember nem nagyon vesz észre. Inkább a tüdőt terheli meg jobban, nagyobb erőt kell kifejtenie, mert a maszkkal el van fojtva a levegő útja. De ez is inkább csak akkor feltűnő, ha nehéz fizikai munkát végzel vagy futsz maszkban, vagy asztmás vagy, vagy 82 éves, vagy ilyesmik. Egészséges emberi szervezetnek normál esetben nem szabad, hogy fejfájást okozzon a maszk fiziológiai alapon. Nem megengedhető, hogy az orvosok, sebészek felfájással, levertséggel műtsenek sokszor órákon keresztül.

2020. szept. 19. 19:20
 6/16 anonim ***** válasza:
84%
Nem tapasztaltam ilyen tüneteket, pedig mindenhol szoktam viselni (utcán is).
2020. szept. 19. 19:57
 7/16 anonim ***** válasza:
82%
Én se tapasztaltam ilyen tüneteket, izzad tőle egy kicsit az arcom, de olyankor kilógok a mosdóba és megtörlöm magam. 7-8 órát van rajtam melóban.
2020. szept. 19. 20:00
 8/16 anonim ***** válasza:
73%
Nem, legelőször olyan érzésem volt mintha tényleg nehezebb lenne benne a légzés de pár alkalom után ez is megszűnt.
2020. szept. 19. 20:25
 9/16 anonim ***** válasza:
77%
Biztos, hogy a maszk nem csinál ilyet, erre vannak hivatalos vizsgálatok. Valami pszichés dolog lehet.
2020. szept. 19. 20:45
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
Nekem a fülem fájt miatta.
2020. szept. 19. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!