Hol lehet panaszt tenni, ha az orvos a beteg kifejezett kérésének ellenere tajekoztatta a beteg rokonat az allapotarol?
Mikor a beteg kórházba kerül,megkérdezik,ki a legközelebbi hozzá tartózója,akinek tájékoztatást lehet,netán kell is adni .
Itt nem lehet tudni,van egyéb megbizott,azért ez a dolog nem olyan egyértermű.Ne szaladjunk egyből jogászokhoz,mert vissza is pattanhatunk.
Akkor orvosként a kérdésem a következő, van bizonyíték? Tehát konkrét bizonyíték, hangfelvétel írásos dokumentum arról, hogy XY kolléga tájékoztatta anyádat? Ha nincs, akkor nincs miről beszélni.
Egyébként rossz helyen vádaskodsz. Szinte soha nem az orvos adja ki az ilyen infókat, hanem a nővér, asszisztens, beteghordó stb.
Nem mindegy, mert nem mindegy ki van felelősségre vonva. Egyébként egyszer próbálná ezt a beteg eljátszani velem tévesen, fel is lenne jelentve rágalmazásért.
Mondjuk ha én megbeszélek/megígérek a betegnek valamit azt be is tartom.
A beteg nem ügyfél! Itt esik sok beteg tévedésbe, mi nem pincérek vagyunk hanem EÜ szakemberek! Én igyekszem segíteni legjobb tudásom szerint a beteg problémájának megoldásában, de együttműködést és tiszteletet várok el cserébe, továbbá nincs kívánságműsor! A beteg sokszor elfelejti, hogy hol van, és a halálom, amikor rendelni kezd, én a legjobb tudásom szerint látom el őket, de nagyon dühítő amikor a beteg tök felesleges vizsgálatokat kezd követelni, mert olvasta a neten, vagy mert a Jucika azt mondta, hogy az a tuti. Ennyit az ügyfélről, egy egyes típusú diabéteszes esetleg lehet ügyfél, mert egész életében a betegségével él és jó esetben többet tud róla, mint egy nem diabetológus orvos, de ez egy speciális eset. Mindazonáltal szívesen megbeszélek mindent a betegemmel csak sajnos nagyon sokszor nagyon kevés az idő rá. De erről pont ti betegek, és ez a 100 orvosból 90 mentalitás a felelős. Nem becsülitek a kollégákat se erkölcsileg se anyagilag, és mást se hallunk, csak, hogy minden orvos szemét tróger, pénzéhes disznó, ilyen körülmények között meg nem sok embernek van kedve dolgozni. Én öt éve végeztem fiatal szakorvos vagyok, az évfolyamom bő fele külföldön dolgozik azért, mert ott ellentétben Magyarországgal megbecsülik őket, nincs korrupt hálapénz és nem úgy beszél velük a beteg, mint egy darab sz.rral.
Ó és dolgozomtam aneszt intenzív osztályon, ott valóban élet és halál ura az orvos, pont ezért hagytam ott, túl nagy teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!