Mit tegyek, ha benőtt a körmöm?
Először ne pánikolj, mert akkor csak mélyebben vágod be és tényleg műteni kell.Nekem már vették le a körmöm egyszer, másodjára a másik lábkörmömbe vágtam nagyon bele és begyulladt.Akkor elővettem egy műkörmös könyvet, amiben van egy tanács és nekem ez bejött.
A köröm és a bőr közé, egy pici összesodort jódba, vagy Betadinba áztatott gézcsíkot kell becsúsztatni. Ez elválasztja a sebes bőrtől a körmöt , fertőtleníti és addig kell otthagyni, amíg a köröm továbbnő.
Kicsit macerás, mert fel kell emelni a köröm sarkát, de ha egyszer sikerül, akkor tuti. Ha megvan be kell kötni és kicsit dunsztolni sem árt. Minden nap este kell cserélni a gézdarabot. Nekem így 3 nap alatt elmúlt, pedig már gennyes volt.Ha így sem használ, vagy nagy a baj, akkor mindenképpen bőrgyógyász kell.
Először keress egy nagyon jó pedikűröst,ő meg tudja csinálni jó,ha még nem durvult el a helyzet.Minél hamarabb,annál jobb,ugyanis csonthártya gyulladás lehet a vége...Addig kérjél a gyógyszertárban hidrogén-peroxidot,ez baci és egyben gombaölő is. (nem vényköteles).
Ezzel cseppented,ha pezseg,akkor sok a baci,és pusztítja.
Vegyél Tetránt (gyull.csökkentő krém),kenegesd vele jó vastagon és papucs,mert a cipő csak ront a helyzeten.Kösd be,vegyél gézlapot,és Leukoplastot.Legyen mindig bekötve,hogy ne fertőződhessen el.
én pont ilyen cipőben járok,nekem pedikűrös csinálja,alakul,de még kicsit mindig gyulladt...
Egyszer már kivágták nekem is,*** sem ér,mert utána újra visszanő annak,aki hajlamos rá.
Jó tanácsokat kaptál.Csináltasd meg pedikűrössel,sebésszel,vagy kezelgesd magad gyulladáscsökkentővel,esetleg vágd ki a benőtt sarkat magadnak ollóval.Csak választanod kell.
Én magamnak szoktam "operálni",bár sebészeten dolgozom.Ez azért tartom célszerűnek,mert így kitapasztalod,hogy hogyan bánj a körmöddel,hogy ne szorulj havonta más segítségére,mert magad is vigyázni tudsz rá.
(Tényleg naon fáj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!