MR vizsgálatra hogy készüljek? Többi lent.
A napokban lesz koponya MR vizsgálatom. Azt olvastam, hogy nem lehet a ruházatomon fém, ezért úgy gondoltam, hogy viszek magammal egy gomb nélküli rövidnadrágot, a farmer helyett.
Vagy ott adnak valami köpenyt, amit fel kell venni?
Van tetoválásom. Mennyire fogom érezni a mágnes hatását a tetovált területen?

Nekem is volt koponya MR-em. Csak felül kellett levetkőzni, Én egy trikóba mentem, a melltartót levettem, a trikó maradhatott. Bár én olyan nadrágba mentem, amin nem volt gomb, így nem tudom hogy más esetben le kell-e venni. A tetoválás semmit sem befolyásol. Minden piercinget és fülbevalót le kell venni.
Nekem beadtak valamit (pontosan már nem emlékszem mit és nem akarok hülyeséget mondani) utána várni kellett 20-30 percet és utána kezdődött a vizsgálat, ami kb szinten 20-30 perc. Nem érződik semmiféle mágnesesség.
Köszi! Akkor Neked kontrasztanyagos vizsgálat volt, az megfesti az ereket. Nekem natív lesz, az a sima MR. Ha kánikula lesz akkor én is olyan nadrágban megyek amin nincs gomb, de azért viszek egy shortot, az a biztos.
Utána kiértékelte valaki az eredményt, vagy megkaptad és el kellett vinned az orvosnak, aki beutalt?

Ahh, értem. Nekem azt mondta az orvos, aki beutalt, hogy megkapom az eredményt adathordozón, és neki is elküldik emailben. Viszont engem magánorvos utalt be - nem tudom ilyenkor mi a különbség az értékelés menetében.
Remélem a beutaló orvoshoz nem kell visszamenni, mert így is nagyon drága a vizsgálat, meg az orvos díja is. Remélem, hogy lesz valaki a vizsgálat után, aki mond valamit az eredményről.

Hát pedig így esélyes hogy vissza kell menned, mert más nem igazán fogja neked kiértékelni, magadtól meg nem feltétlen fogod érteni.:/
Nekem is CD-re rakták fel, viszont egy éppen akkor a kórházban lévő neves orvos elemezte ki több orvossal együtt, így én azt csak később kaptam meg.:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!