Koponya MR+MRA vizsgálatra hogyan készüljek fel? Kell valamire külön figyelni előtte és a vizsgálat alatt?
Semmi fémes nem lehet rajtad, ha nő vagy kerüld a sminket mert tartalmazhat fém oxidokat ami rontja a képet
Ja és nagyon fontos, ha félsz a bezártságtól akkor valami enyhe nyugtatót érdemes bevenni, mert kb. fél órát bent kell majd feküdnöd a gépben mozdulatlanul.
én voltam és felülről se kell levenni semmit.. nekem van köldök piercingem kikellett volna venni de ott azt mondták ha gáz van szóljak..de nem volt semmi baj :D
a smink meg hülyeség szerintem..nekem sose mondták pedig nem egyszer voltam már.
Én nem rég voltam koponya MR-en, FARMERNADRÁG VOLT RAJTAM ÉS NEM KELLETT LEVENNI. A hajcsatomat viszont igen. Felfeküdtem arra az ágyra, beletették a fejem valami "fejtartó szerűség"-be, ami azért volt, hogy ne nagyon tudjon a fejem mozogni. Tettek egy fülvédőt a fülemre, hogy ne legyen olyan hangos. Aztán behúzott az a gép, bent voltam kb. 20 percet és kész.
Azt mondták viszont előtte, hogy ha a felvételen nem lesznek jól láthatók a dolgok, akkor kontrasztanyagot fognak beadni, és ezért a vizsgálat előtt 1-2 órával ne egyek, nehogy hányingerem legyen. De nem volt erre szükség.
köszi szépen..sokat segítettetek,mert nem voltam még soha...azt mondta a doki,hogy az MRA az agyamban lévő ereket viszgálja még külön,és ahoz adják a kontrasztanyagot....
hát remélem nem lesz semmi...
köszi szépen a segítséget:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!