Fogadnak a nőgyógyászaton csak azért mert fogamzásgátlót akarok kiiratni?
Azért kérdezem,mert a koronavírus miatt csak akut ellátás van, és hát ez nem az... De hátha...csak nem akarják,hogy teherbe essen egy csomó nő...az óvszert kevésnek érzem, azért szeretnék tablettát szedni, tudom, hogynem olyan jó egészségnek, sőt, de nem szeretnék még terhes lenni.
20 l/N
Mit nem értesz azon kérdező, hogy soha nem szakadt ki az óvszer? Ha nem hibás, nem szakad ki, nem lehetsz terhes! Ezt fel tudod fogni?
A tablettaszedés nem, nem zavart be. Ugyanis rögtön abbahagyás után szabályos 28 napos ciklussal rendelkeztem. Minden rendben volt velem. És azért annak kérdező nézz már utána, hogy mennyi az esélye ovulációkor teherbe esni. Még akkor is nagyon kevés. Tehát nem olyan könnyű ám teherbe esni. Viszont persze, oda kell figyelni. De nem kell 3 védekezési módszert egyszerre használni hozzá. Ez már tényleg orvosi segítséget igényel az ekkora félelem. Aki nemi életet él, az vállal minden kockázatot és érett ahhoz, hogy meg tudjon hozni bizonyos döntéseket akkor is, ha gond van. Te pedig minderre nem vagy kész. Tehát ha 20 éves vagy, ha nem, nem vagy érett a nemi életre.
A járvány miatt nem fognak fogadni a nőgyógyászaton, ha semmilyen tüneted nincsen. Ha van tüneted, és azzal mész a nőgyógyászatra, akkor elképzelhető, hogy a tablettát is sikerül elintézned mellette.
Az óvszer kilyukadása hüvelyi közösülésnél nem valószínű, viszont velem már többször is előfordult, hogy szex közben valahogy lecsúszott az óvszer és a hüvelyemben maradt. Egyszer annyira fent maradt az óvszer, hogy nem is tudtam otthon kiszedni, be kellett menni a nőgyógyászatra, csak az orvos tudta kiszedni. Sajnos ilyen balesetek olykor a legnagyobb elővigyázatosság mellett is bárkivel előfordulhatnak.
Én maximálisan támogatom a hormonális és az óvszeres fogamzásgátlás egyidejű alkalmazását, mivel a kettő kombinációja 100%-os védelmet ad a nem kívánt terhességgel szemben is és a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben is. Nem kell ítélkezni a kérdező felett, ez igenis egy felelősségteljes hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!