Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » B-kat. Jogosítványhoz az első...

B-kat. Jogosítványhoz az első segély vizsgát hol érdemes megcsinálni?

Figyelt kérdés
Úgy értem lehet a vörös keresztnél is, amit ha beviszek az autós iskolának kötelező elfogadnia? És az autós sulik is csinálnak saját szervezésben? Hogy működik?
2020. márc. 4. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Az autós iskolához nincs sok köze, ez külön van. Van olyan suli, ahol vehetsz órákat elmeletből és gyakorlatból, viszont ez nem kötelező, de ajánlott. Tételek vannak azokat meg kell tanulni, kötések, mellkaskompresszió, stabil oldalfekvés. Vizsgázni csak a vöröskeresztnél tudsz. Gyakorlatilag nem befolyásolja a vezetési vizsgádat, viszont csak az adminisztrációs résznél akadsz el, mert addig nem kapod kézhez a jogositvanyodat, míg nincs meg a sikeres eü vizsgád is. Sok sikert!
2020. márc. 4. 08:50
 2/8 A kérdező kommentje:
ÜDv. De akkor végülis a kérdésre a válasz, a vörösk-nál ugyan azt az igazolást fogadják el, mint amit az autos suli szervez? Vagy a jogsihoz nem jó a vöröskereszt csak az autós sulis? :D Kösöznöm
2020. márc. 4. 08:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, autós sulinál is megcsinálhatod a felkészülési részét. Vizsgáznod a vöröskeresztnél kell ahol a sikeres vizsgánál ott helyben kapsz egy kis kártyát az az igazolás, hogy elvégezted. Viszont neked kell kérned vizsgára időpontot a vöröskeresztnél. Lehet hogy elintézi ezt a suli ahova jársz ezt kérdezd majd meg. Ha sulis vagy netán és iskolaidőbe vizsgázol lehet kérni igazolást hogy te a vizsga miatt nem voltál iskolába.
2020. márc. 4. 09:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem értem.

A jogosítványhoz kell a vöröskeresztes vizsga, amit a vöröskereszt szervez. Ennek a vizsgának nem feltétele a tanfolyam elvégzése.

Tanulhatsz egyedül, elmehetsz az autósiskola által szervezett tanfolyra vagy bármilyen más tanfolyamra.

Az autósiskolák csak tanfolyamot szerveznek, a vizsga mindenkinek a vöröskeresztnél van.

Amúgy nem is kell az autósiskolánál bemutatni hogy meglett, majd az okmányirodába kell magaddal vinni az igazolást.

Én pl forgalmi vizsga után voltam csak elsősegély vizsgán, tanfolyamra nem jártam.

2020. márc. 4. 09:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Rövid válaszként: igen elfogadják mert ahogy írtam csak a vk. Adhat erről igazolást. :)
2020. márc. 4. 09:08
 6/8 A kérdező kommentje:
No ez már több mint tökéletes válasz :D Akkor a suliban opcionális felkészülni és a VK-ban levizsgázni szóbeli gyakorolat bábun. És a kormányablakban ahol kiállítják majdan ott bemutatni. Az orvosi igazolás már megvan. KÖSZI
2020. márc. 4. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Igazából mindegyik a vöröskereszt szervezésében zajlik. Az autós iskola x létszámnál kér a vöröskereszttől egy pár órás oktatást amibe benne van az elmélet és a gyakorlat, a vizsgára meg neked kell jelentkezned amire adnak elérhetőséged hogy hogyan kell plusz befizeted a vizsga díjat. A vizsga úgyis a közeledben lévő vöröskeresztnél fog zajlani vagy ahova te kéred, az autós iskolák vagy segítenek megszervezni neked az időpontot vagy nem, ez iskola függő. Ugye az elsősegély vizsga ráér addig ameddig kiváltod a jogosítványodat van aki kresz után csinálja, van aki kresz tanulása közben, van aki akkor áll neki amikor már mindenből levizsgázott de az időhúzás már én szerintem, de mindegy.

Egyébként ha mész kiváltani a jogsidat a kormányablakba akkor kell bemutatnod azt a papírt amit kaptál a sikeres elsősegély vizsgáról és ennyi.

2020. márc. 4. 09:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Még odébb van de remélem eljön ez a nap Júnuisra :D
2020. márc. 4. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!