Álláskeresési járadékot érdemes igényelni?
Ha beregisztrálsz a Munkaügyi központba és álláskeresési járadékot kapsz, akkor köteles vagy együttműködni a munkaügyi központtal.
Épp minap írta valaki, hogy kötelező volt neki elmennie egy állásbörzére, amire a munkaügyi küldte, pedig ugyanabban az időpontban lett volna egy állásinterjúja is, de nem engedték el oda.
De álláskeresésit is csak akkor kaphatsz, ha az elmúlt 3 évben volt legalább 360 nap jogviszonyod.
Nem tudom, kik terjesztik ezt a hülyeséget, de én Pesten nem egyszer voltam a munkaügyi központban, és SOHA nem ajánlottak semmilyen állást. Egyszer már nagyon kiborultam anno, hogy nem lesz munkám, mire kibökték a szemem két sz@rral, amire egyikre sem feleltem meg. Az egyik helyre erős pasit vártak, mert pakolni kellett (én nő vagyok), a másikhoz olyan végzettség kellett, ami nekem nincs meg. Szóval ez hülyeség!
Ja meg egyszer akartak küldeni valami álláskereső tréningre, simán elutasítottam, senkit nem érdekelt. Nem azért voltam munkanálküli, mert nem tudtam, hogyan kell állást keresni, hanem mert nincs végzettségem, csak egy gimn.érettségi.
Megdöbbenve nézem, hogy némely ember nem tudja értelmezni, amit írtam (1-es): egyáltalán nem írtam olyant, hogy a munkaügyi munkát ad vagy rá fog sózni valakire valamit...
Ezt írtam:
"köteles vagy együttműködni a munkaügyi központtal"
"Épp minap írta valaki, hogy kötelező volt neki elmennie egy állásbörzére, amire a munkaügyi küldte, pedig ugyanabban az időpontban lett volna egy állásinterjúja (saját keresése, hogy érthetőbb legyen :-) )is, de nem engedték el oda"
Kibővítem, megmagyarázom, hátha így érthetőbb :-)
Ha nem ment volna el az állásbörzére, akkor nem működött volna együtt a munkaügyivel, ergo megszüntették volna az álláskeresési támogatását. Miért kell mást belegondolni abba, amit írok??? Meg felháborodva kiabálni? :-) (1-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!