Lehet kérni teljes labor vizsgálatot, különösebb panasz nélkül? Egyáltalán kell járni rendszeresen bármilyen vizsgálatra, szűrésre vagy ellenőrzésre?
Én még sosem voltam semmilyen ilyen jellegű vizsgálaton (se vérvétel, se vizelet, se semmi) és jelenleg nincsen semmilyen panaszom (legalábbis nem tudok róla), viszont attól félek, hogy így nem is venném észre, nem derülne ki, ha esetleg lenne is valami problémám. 5-6 éve voltam utoljára még a gyerekorvosnál (de ott is max. csak fülgyulladás, mandula stb., szóval csak kaptam egy gyógyszert és kész), azóta nem voltam semmilyen orvosnál. Őszintén szólva hirtelen azt sem tudnám megmondani, hogy ki a háziorvosom. Szóval szeretnék elmenni, csak nem tudom, hogy így lehet-e vagy van-e értelme. Más orvosnál sem voltam még, soha semmilyen szűrésen, sem semmin, ez szükséges-e?
21/L
Előző, ne okoskodj már, ha még egy mondatot sem tudsz értelmezni.
Nem muszáj csontritkulást nézni, ha...
Olvasd el azt is, ami a "HA" szó után szerepel.
"A csontritkulásra való szűrés, bár ez még odébb van sem muszáj, ha eszel elég kalciumtartalmú ételt, meg úgy általában rendben van az étrended, és rendszeresen futsz, súlyzózol mellette."
Nem igaz. Bizonyos kor fölött a nőknek akkor is érdemes csontritkulás szűrésre járni, ha esznek elég kalcium tartalmú ételt és súlyzóznak.
Mivel a kérdés nem erről szól, szerintem erről többet nem vitatkozzunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!