Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy zajlik az altatás (mert...

Hogy zajlik az altatás (mert kicsit félek még sose volt)?

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 22:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

nem kell engem 3szor is mütöttek és itt vagyok :D még csak 18vok

úgy van hogy bejön hozzád az altató orvos és mondja hogy fog menni az altatás. műtét elöt pár órával ad egy gyógyszer(nyugtatót) és elalszol tőle majd felkelt a műtős fiú és bevisz a műtőbe bent adnak egy maszkot beszívod és elalszol semmit nem fogsz érezni és nem is fáj semmi nekem a nyugtató iszonyat jó volt olyan mintha beletem volna állva ne félj semmi nem lesz.

2010. júl. 20. 22:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2-szer volt. Néhány pillanat az egész. Szinte fel sem fogod, már fel is ébredsz. Tényleg így van. Amikor másodszorra mûtöttek, kaptaam elôtte gy tablettát, hogy ellazuljak. Annyira ellazultam, hogy nem emlékszem semmire onnantól, hogy nekdôltem a falnak az ágyamon ülve, mert úgy nevettem. Az elsônél pedig arra gondoltam, mi van ha nem alszom el. Az orvos elkezdett számolni 10-tôl. Talán eljutottam 7-ig, aztán felébredtem. Ennyi.
2010. júl. 20. 22:33
 3/14 anonim ***** válasza:
az elözö vagok ja és a mütöbe infuziot raknak és az ujjadra adnak ilyen csipogot ami a sziv hangott jelzi
2010. júl. 20. 22:33
 4/14 anonim ***** válasza:
22.33 vagyok...tényleg a szuri, az eszembe sem jutott, de az sem gáz, vagyis nem emlékszem, hogy rossz lett volna, és nem emlékszem a pöcökre sem az ujjamon.
2010. júl. 20. 22:36
 5/14 anonim ***** válasza:
úgy mint az előttem szólóak írták,de feltétlen kérj hányáselleni gyógyszert ha olyan vagy,és rettenetesen sokat szoktam hányni.nagyon rossz,csak jön jön jön és már beleremeg az egész tested annyit hánysz!:(
2010. júl. 20. 22:39
 6/14 A kérdező kommentje:

A hányós szöveg írójának köszi a biztatást ;)

Elvileg csak pár percre altatnak és nem tudtam hogy van most akkor benyomják a tűt és úgy altatnak vagy mi :)

Köszi a válaszokat :))

2010. júl. 20. 22:44
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha csak pár percre, akkor az altatódallal megy.
2010. júl. 20. 22:46
 8/14 anonim ***** válasza:

(engem igaz ,h ausztriában műtöttek, de leírom)

2x mély altatásom 1x könnyű altatásom volt.

a könnyűnél ugyanazt éreztem, mint a mély altatásnál, csak nem volt olyan megviselő, utána nem voltam "nyügös"

a mély altatás előtt 1 nappal adtak egy injekciót hasfalba (subcutan=bőr alá) az embólia ellen. este ehettem utoljára. reggel nem ihattam, korán, 7-8 körül adtak egy pálinka ízű pink löttyöt, azt meg kellett innom, utána csak feküdhettem, fáradságot éreztem. majd kb. fél óra után jöttek értem, bevittek műtőbe, átfeküdtem a műtőasztalra (segítettek), bekötötték az infúziót, rám tették a maszkot..... kb. 20 mp után szalagszakadás------------ kb. 2 óra után felébredtem a megfigyelőben, fáradt voltam, olyan volt mintha lekötöztek volna. aztán amikor teljesen felébredtem, akkor visszavittek a szobába, visszaaludtam, mert fáradt voltam. utána felkeltem, kaptam babapiskótát, levest. ennyi. a könnyű altatás is ugyanígy zajlott. az 1. (mélyaltatás) nem viselt meg, a 2. (könnyű) az egyáltalán nem, de a 3. nagyon, ott már tényleg sz@r volt.. (gondolom azért, mert mindez 5 hónapon belül történt.

sok sikert!:-D

remélem hasznos:)

2010. júl. 20. 22:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Láttad az Éberség című filmet? :D
2010. júl. 21. 12:00
 10/14 A kérdező kommentje:
nem láttam de fogadok vmi szörnyűség történik benne XD
2010. júl. 21. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!