Depresszióval, szorongással hogyan tudom korrekten mérni a vérnyomásom?
Előző hó végén figyeltem fel, kb 150/80-as vérnyomásra magas pulzussal.
El kezdtem gyógyteákat inni, mozogni. Káros szenvedélyem nincs.
1 hete kb. teljesen jó a vérnyomásom 130/80 normális pulzussal egész nap. Bár szerintem teljesen placebó.
Viszont vettem egy másik gépet, ne a családét használjam, ahol már megint 150-160 -akat mér, magas pulzussal.
Tudni kell, hogy egész nap feszültésgben vagyok, és ha leülök a gép elé, azonnal el kezd verni a szívem, nem tudom kontrollálni, és az érték is ennek megfelelő lesz.
Viszont a régi géphez valahogy hozzászoktattam magam, és nyugodtan tudtam mérni.
Gondolkoztam, az új géppel lehet valami (vagy a régi rossz), leültettem a családtagokat az új géphez, viszont mindenkinek annyi lette a vérnyomása mint a régi gépen, megegyező...
Hogy tudok ebből kikecmeregni, mert képtelen vagyok a valós vérnyomásomat így megtudni.
Akármekkora nyugalomban csinálom, relaxálok, kalimpál a szívem ezerrel, 5 perc múlva mikor abbahagytam a mérést, már nyugodt vagyok.
Pár napig, hétig sokszor mérd meg minden nap, de ilyen 10x-20 is. Egyrészt hozzászoksz így nyugodtabb leszel, másrészt átlagot tudsz vonni. A 150 még nem vészesen magas, de a tartós 90-110 es pulzus nem kafa.
Amúgy vérnyom mérés előtt érdemes egy félórát relaxálni teljes nyugiban. Ha előtte elszívsz egy doboz cigit, vagy járkálsz körbe-körbe, akkor magasabb lesz.
Ha nem megy leljebb, érdemes felkeresni egy háziorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!