Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen az MRI vizsgálat?...

Milyen az MRI vizsgálat? Kicsit félek tőle.

Figyelt kérdés

Hétfőn 6:30-ra megyek MRI vizsgálatra. A fejemet fogják vizsgálni. Vasárnap éjfél után már nem ehetek és ihatok. Előtte egy csomó kisebb vizsgálaton kell résztvennem, utána pedig bennt kell maradnom megfigyelésre 3-4 órára. Igaz hogy el leszek kábítva a vizsgálat közben saját és orvos kérésére, de akkor is félek ettől az egésztől. Ideges vagyok hogy nehogy bajom legyen a kontraszt anyagtól, vagy nehogy ne vegyék észre amikor bent vagyok a gépben hogy baj van. Pl.: lassul a szívverésem. Mert ugye én nem tudok szólni mert aludni fogok. Valamint attól is tartok hogy hányni fogok ébredés után az altatótól.

Egyszóval unszimpatikus az egész. De sajnos muszály végigcsinálnom.

Akinek van tapasztalata az MRI vizsgálattal kapcsolatban, leírná a tapasztalatait? A válaszokat előre is köszi!

2019. okt. 19. 13:33
1 2
 11/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
82%

Így értem, oké lesz akkor.

Hát a kezelőorvost mindenről tájékoztatni kell, de ha el tudtátok intézni, lesz erre megfelelő személyzet és a vizsgálatok is engedik a kábítást, akkor nem lesz baj.

2019. okt. 20. 09:13
 12/17 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm mindenki segítségét! Majd holnap írok hogy milyen volt a vizsgálat! :)
2019. okt. 20. 09:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Semmi ilyesztő nincs benne. "

A te válaszodban viszont van valami ijesztő, kedves 1-es.

2019. okt. 20. 19:45
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó xD Köszi most megnevettettél! :D Jobb lett kicsit a hangulat így a vizsgálat előtt kicsivel :) Már rendbe szedtem magam. Lassan indulunk. Kívánjatok szerencsét!
2019. okt. 21. 05:24
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Na mi volt?
2019. okt. 21. 16:10
 16/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm az érdeklődést!

Hála Istennek minden rendben ment! Fél 7-re értünk oda. Azonnal fogadtak, és elkezdték az MRI-t megelőző vizsgálatokat, teendőket. Csináltak EKG-t, mértek többször vérnyomást, megmérték a testsúlyom, magasságom. Valamint még egy doktornő ( mert az előbbieket nővér csinálta ) meghallgatta a tüdőmet, és megnézte a torkom. Ezek után raktak a jobb kézfejembe egy branült. Majd megkértek minket hogy foglaljunk helyet és várakozzunk egy kicsit. Kb 5-10 perc múlva két nővér mondta hogy kövessük őket. Beszálltunk egy liftbe. Az egyik nővér egy másik emeleten kiszállt. Ő ment az ágyamért. Mert egy másik osztályról kellett egy plusz ágy, mert azon az osztályon én feküdtem ott nem volt már nekem. A velünk maradt nővér pedig a radiológiára kísért. Ott felvettek engem és egyeztettük az adatokat. Mondták hogy majd fognak szólítani, üljünk le. Egy jó óra múlva szólítottak is. Először egy vetkőzőbe mentünk be. Oda még bejöhetett velem az anyukám, és levettem magamról minden fémet. Utána megpusziltam az anyukám, elbúcsúztunk és átmentem a másik helyiségbe. Ott megkértek hogy feküdjek fel az asztalra. Ott volt egy férfi orvos, és ha jól emlékszem 2-3 nővér. Az orvos nagyon kedves volt velem. Megkérdezte jól érzem-e magam, minden rendben van-e. Mondtam hogy igen. Mondta hogy akkor megkezdenénk a vizsgálatot. Elkérte a jobb kezem hogy beadhassa a két szurit. Először benyomta a kontraszt anyagot. Akkor nem éreztem semmit. Majd jött a kábitó szuri. Úgy fogalmazott az orvos hogy: Na ettől most nagyon bátor leszel! :D Valamint mondta hogy ez lehet kicsit csípni fog. Mikor beadta nem is csípett. Mondtam hogy: Inkább melegség érzésem van ( a kezemnél ) Mondta egy nővér hogy. Az jó! Kb 10 másodperc múlva mondtam hogy: Szédülök. Megint hallottam egy női hangot hogy: Nem baj. És onnantól se kép se hang! :D

Arra keltem fel hogy nagyon köhögnöm kell. Köhögtem is eléggé. Utólag mondták hogy az altatótól. Arra emlékszem hogy már toltak a folyósón, és hogy átraktak az ágyra. És gyorsan jöttek egy vérnyomást mérni. Utánna anyukám betakart és egy kicsit szunyókáltam. Újabb ébredés után még pihentem 1-másfél órát az ágyon, majd elmentem a mosdóba és egy kicsit rendbe szedtem magam. Majd mondták hogy próbáljak 1-2 korty vizet inni, és pár falatot enni. Mondták ha nem hányom ki, akkor mehetek haza. Szerencsére nem hánytam. Összeszedtük a kórteremből a cuccainkat és mentünk átvenni a papirokat valamint a vizsgálat eredményét is. Átvettük mindent, anyukám aláirt egy papirt, elköszöntünk majd hazafelé vettük az irányt. Kb 2-re értünk haza. Szerencsére a vizsgálat eredménye NEGATIV lett azaz minden rendben van. Semmi rendellenességet nem találtak. Legalább is a testem azon részén. De én már ennek is nagyon örülök! Mindenki aki ( akár csak pár percet is de ) foglalkozott velem nagyon megértő és kedves volt! Nem maradt meg egy rossz élményként ez a vizsgálat. De lehet hogy ezt főleg az altatónak köszönhetem :,D Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, bíztatást és a válaszokat!

Minden jót nektek! :)

2019. okt. 21. 17:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez életem eddigi legaranyosabb kommentje volt. :) De tényleg nagyon aranyosan írtad le. Gratulálok, hogy egeszséges vagy!:)

Mi újság azóta? :)

23L

2021. aug. 29. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!