Előfordulhat, hogy valakinél használt tűt használnak vétvételnél?
Figyelt kérdés
Minden egyes vérvétel után emiatt rettegek.
Ma reggel voltam, és már megint ezen jár az agyam.
2019. okt. 15. 07:53
2/6 anonim válasza:
Egy ismerősöm testvérének a fülét fertőzött tűvel szúrták fel, valamikor a 60-as évek végén - 70-es évek elején. Meg is halt szegény.
De manapság nálunk nem hallani ilyesmit.
3/6 anonim válasza:
Hát nálunk így futószalagszerűen csinálják a vérvételt, mindig hatalmas tömeg van. A nővér mellett az asztalon egy tálban van egy csomó új tű, és mindig abból vesz, utána meg gondolom kidobja (arra nem figyeltem, az asztalon levő tűrengeteg vonzotta a szemem). Nyilván nem fogja a kukából kitúrni a használtat, hogy téged direkt megfertőzzön. De amúgy is nagyon kicsi lenne a fertőzés esélye, pláne gyógyíthatatlan betegségé, mert ezek elég ritkák nálunk.
4/6 szamo77db válasza:
Kizártnak tartom. Bár én sokszor olyan kis naiv vagyok...
6/6 Sssaszem válasza:
nem fordulhat elő, hogy használt tűvel vegyenek vért, mert a vérrel veszélyes a fertőzés. Ezért Minden embernél csak egyszer használatos tűt használnak. Mert ugye, ha használt tűvel vennének vért egy másik embertől az, bizony megfertőződhet hepatitisszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!