Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » El lehet dönteni fejben, hogy...

El lehet dönteni fejben, hogy "partydohányos" legyen valaki?

Figyelt kérdés

Pár hónapja sikerült letennem a cigit 4 év után (24 éves vagyok).

Rengeteget szívtam, már volt,hogy nem is esett jól, csak szívtam.(öklendeztem is néha - józanul)

Ezért döntöttem el,hogy elég volt belőle.

Tapasszal és önuralommal nagyon nehezen, de sikerült megállnom, viszont a mai napig szinte félek, hogy visszaszokok rá.

Rengeteg pozitív élményem társul hozzá, hangulatos esték stb...

Hatalmas változást jelentett az életemben, valahol a mai napig is hiányzik, de azóta "gazdag ember vagyok" ami fontos nekem.(értsd: minden hónapban reális keretek között bármit megvehetek úgy,hogy még marad is pénzem, míg a cigi mellett folyamatosan fosztogattam hónap végén a megtakarításaim)

Egy nagy stresszfaktor esett ki ezzel az életemből.(viszi a pénzt, és hogy valószínűleg kínok között daganatos betegségben halok meg 50-60 évesen)

A barátaimmal 2-3 hetente járunk össze inni, és olyankor 1 este alatt lazán elszívtam 1 dobozt is.Partydohányosként kezdtem, nekem rápumpál az érzésre.

Majdnem az összes barátom partydohányos, ők meg tudják állni a hétköznapokban.

Leírhatatlanul nehéz volt megállnom az ivás mellett, hogy ne gyújtsak rá.Nemrég hagytam el a tapaszt, de szeretnék rágyújtani ivás közben.

Magamnak bizonyítottam azzal,hogy megálltam, jelenleg is egy majdnem teli doboz cigim van itthon, hónapok óta érintetlenül, ebből szívtam el két szálat, majd másnap reggel mikor ismét rá akartam gyújtani azt mondtam,hogy nem kell.Azóta ott áll.Úgy gondolom van elég akaraterőm, rájöttem, hogy mit jelent cigi nélkül élni, és hogy ez milyen sokat számít.Nem szeretnék a hétköznapokban dohányozni, de tudom, hogy ezzel a partydohányzással óriási esélyt adok magamnak a visszaszokásra.

A kérdésem az lenne,hogy szerintetek reális, hogy megtudjam állni később is vagy ez csak egy önnyugtató duma, hogy nem lesz baj?

Nyugodtan jöhetnek az őszinte vélemények.

2019. jún. 10. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
Mivel pozitív élményt társult a füstöléshez lehet nem tudod majd megállni vagy nehéz lesz.
2019. jún. 10. 14:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Én 6 év után raktam le (25 vagyok), fél éve, annyit megengedtem magamnak, hogy mikor iszok és dohányos társaság van, akkor elektromos cigit szívok, máskor nem.
2019. jún. 10. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 év után tettem le, de sose ezen járt az eszem hogy jajj így vagy úgy.

Még az olyan társaságot is kerültem eleinte akik bagóztak.

2019. jún. 11. 10:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Azt kell eldönteni fejben,hogy cigizni akarsz-e vagy nem. Én próbáltam leszokás után,ezt hogy csak akkor ha bulizok, egy jó fél évig ment, buliba elszívtam egy dobozt,1-2 napig pangtam,de különösebb baj nem volt. Aztán egyszer csak azt vettem észre,hog megnőttek a bulik számai, hétköznap kerestem a lehetőségeket elugrani esténként 1-2 sörrel valakivel,hogy "büntetlenül" rágyújthassak. stb.Buli előtt 2 nappal rágyujtottam ,mert hogy 2 nap múlva úgyis buli,akkor már úgyis mindegy. Azt kell felfogni,hogy a nikotin függőséget okoz. A cigi ugyan nem okoz olyan gyors rossz állapotot mint a kokain,alkoholizmus,de ugyanolyan függőség. Az kigyógyult alkoholista se iszik meg egy sört,mert most buli van, a drogos se lövi be a tűt,mert most szülinapja van stb. Vagy leszoksz végleg, vagy nem. Ilyen egyszerű.
2019. jún. 12. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!