El lehet dönteni fejben, hogy "partydohányos" legyen valaki?
Pár hónapja sikerült letennem a cigit 4 év után (24 éves vagyok).
Rengeteget szívtam, már volt,hogy nem is esett jól, csak szívtam.(öklendeztem is néha - józanul)
Ezért döntöttem el,hogy elég volt belőle.
Tapasszal és önuralommal nagyon nehezen, de sikerült megállnom, viszont a mai napig szinte félek, hogy visszaszokok rá.
Rengeteg pozitív élményem társul hozzá, hangulatos esték stb...
Hatalmas változást jelentett az életemben, valahol a mai napig is hiányzik, de azóta "gazdag ember vagyok" ami fontos nekem.(értsd: minden hónapban reális keretek között bármit megvehetek úgy,hogy még marad is pénzem, míg a cigi mellett folyamatosan fosztogattam hónap végén a megtakarításaim)
Egy nagy stresszfaktor esett ki ezzel az életemből.(viszi a pénzt, és hogy valószínűleg kínok között daganatos betegségben halok meg 50-60 évesen)
A barátaimmal 2-3 hetente járunk össze inni, és olyankor 1 este alatt lazán elszívtam 1 dobozt is.Partydohányosként kezdtem, nekem rápumpál az érzésre.
Majdnem az összes barátom partydohányos, ők meg tudják állni a hétköznapokban.
Leírhatatlanul nehéz volt megállnom az ivás mellett, hogy ne gyújtsak rá.Nemrég hagytam el a tapaszt, de szeretnék rágyújtani ivás közben.
Magamnak bizonyítottam azzal,hogy megálltam, jelenleg is egy majdnem teli doboz cigim van itthon, hónapok óta érintetlenül, ebből szívtam el két szálat, majd másnap reggel mikor ismét rá akartam gyújtani azt mondtam,hogy nem kell.Azóta ott áll.Úgy gondolom van elég akaraterőm, rájöttem, hogy mit jelent cigi nélkül élni, és hogy ez milyen sokat számít.Nem szeretnék a hétköznapokban dohányozni, de tudom, hogy ezzel a partydohányzással óriási esélyt adok magamnak a visszaszokásra.
A kérdésem az lenne,hogy szerintetek reális, hogy megtudjam állni később is vagy ez csak egy önnyugtató duma, hogy nem lesz baj?
Nyugodtan jöhetnek az őszinte vélemények.
Én 20 év után tettem le, de sose ezen járt az eszem hogy jajj így vagy úgy.
Még az olyan társaságot is kerültem eleinte akik bagóztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!