Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » HELP! 1 pipázás = 100 cigi?

HELP! 1 pipázás = 100 cigi?

Figyelt kérdés

Segítsetek bebizonyítani hogy ez nem igaz! Valami tudományos cikk kéne hogy ez így önmagában nem helytálló, mert nem hiszi el nekem apám.

Köszi előre is!

2010. júl. 2. 15:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
10%
Bőrszivarozzál szerintem... Attól nem kapsz tüdőrákot...
2010. júl. 2. 15:57
 12/30 A kérdező kommentje:

Amúgy szerintem ezt lehet hogy azért találták ki mert ha kiderülne a vizipipáról hogy kevésbé káros akkor a sima cigiről áttérnének rá és ez a dohányiparnak nem lenne jó.

Nem lehet?

2010. júl. 2. 15:57
 13/30 anonim ***** válasza:
76%

a vizipipában:

-nincs kátrány mert nincs papír ami elégjen

-nincs nikotin, csak jó dohányt kell venni amire rá van írva hogy nincs benne

-ezt az is bizonyítja hogy az emberek max annyira kívánják a pipát mint a csokit

-gégerákod se lesz, mert nem forrú füstöt szívsz be

-a víz a felületi feszültsége miatt megszűri kevés maradék káros anyag nagy részétől

-ezt az is bizonyítja hogy milyen büdös, sárga lesz a víz 2-3 pipázás után

-és ami még így is benne marad káros anyag, az lerakódik a csőben

-nem érződik meg, csak a lehellete lesz valószínűleg kellemes (mint a második válaszolónak

-nem lesz sárga a körmőd-fogad és büdös a ruhád, ellentétben a cigivel

ha 30-40 évig szívod érelmeszesedés léphet fel a vizipipánál, de mutass egy 40-50 éves pipázót nekem...

-jaé és az előző állítás sem biztos, mert az arabok nem arról híresek hogy korán halnak, ahhoz képest mennyit szívnak... rengeteget

-egy vizipipázásnak a FÜSTMENNYISÉGE annyi mint 50-100 szál cigijének, NEM A FÜST MÉREGANYAGTARTALMA.

-láttam már nem egy kommentelőt akinek az orvosa mondta hogy inkább pipázzon, vagy egyenesen a mentő kollega :-)

-mutass egyetlen olyan embert, akinél bizonyított, hogy a pipázás miatt halt meg... mert a pipa miatt szvsz max úgy lehet, ha fejbevágják vele :D

tehát a véleményem szerint ha valaki pipázik, az aligha károsabb, mint ha kimenne egy szmogos utcára.

De ha meg valaki ennyire pánikol minden kis sz@rtól, az költözzön be egy oxigénsátorba és egyen biokajákat vagy mittudomén... :-)

ezt írtam még délelőtt valamelyik kérdésre. Nekem is jó volt mert összeszedhettem a gondolataimat a pipázással kapcsolatban. Amúgy egyértelműen a cigigyárak pénzelik a WHO-t meg ilyen-olyan szakszervezeteket, hogy rossz színben tüntessenek fel minden más szívós dolgot... Csak ezt akkor kifelejtettem a felsorolásból.

Amúgy 14 éves vagyok és fiú, úgyhogy az az elmélet is megdőlt, ami szerint akik védik, azok mind pipáznak, mert én nem pipázom. :-)

2010. júl. 2. 16:00
 14/30 A kérdező kommentje:
Köszi. Állítólag Dr. Kamal Chaouachi írt erről a témáról. Érdemes utánanézni...
2010. júl. 2. 16:19
 15/30 anonim ***** válasza:
77%

"Amúgy szerintem ezt lehet hogy azért találták ki mert ha kiderülne a vizipipáról hogy kevésbé káros akkor a sima cigiről áttérnének rá és ez a dohányiparnak nem lenne jó.

Nem lehet?"-Ez marhaság mert a kemény dohányosoknak a nikotin vágyát nem elégíti ki a vp mert a vp dohány a cigarettadohány nikotin tartalmának a töredékét tartalmazza. Am ezt az 1 pipázás = 100 cigi marhaságot én sem hiszem el.

2010. júl. 2. 16:47
 16/30 anonim ***** válasza:
13%
nemígy van
2010. júl. 2. 16:52
 17/30 anonim ***** válasza:
56%

Elemzem amit az előző írt.

-nincs kátrány mert nincs papír ami elégjen

A kátrány nem a papírból származik, hanem a szén tartalmú anyagok égésekor keletkezik. Ergo van kátrány tartalma

-gégerákod se lesz, mert nem forrú füstöt szívsz be

Gégerákot nem a füst forrósága okozza.... Ennyi eszed van? És még örülsz hogy milyen jól összeszedted a gondolatodat? Eh. Gége/tüdő/száj -rákot az oda kerülő elégett szerves anyagok okozzák. Lerakódik, és beépül a sejtjeidbe, és szép lassan rákos folyamatot indít el. Mindegy hogy forró, vagy hideg füstöt szívsz....

-a víz a felületi feszültsége miatt megszűri kevés maradék káros anyag nagy részétől

Körülbelül század annyira szűri meg, mint a cigi szűrője. Cigi szűrője után is odateszel egy paprirzsepit,és elkezded szívni azon keresztül, az is ugyanugy besárgul. Gondolhatod hogy akkor az a kis víz mit fog neked megszűrni... Szinte semmit.

-és ami még így is benne marad káros anyag, az lerakódik a csőben

Ezen marha jót röhögtem :D Igen, a nyelőcsövedbe, meg a torkodba. Iszonyatos kevés része "tapad meg véletlenül" a cső falán.... Atöbbi az megy le és a torkodba, meg a tüdődbe tapad meg....

-nem lesz sárga a körmőd-fogad és büdös a ruhád, ellentétben a cigivel

Fogadat ugyanúgy tönkre vágja, mivel direktbe érintkezik az anyaggal. A többi igaz.

ha 30-40 évig szívod érelmeszesedés léphet fel a vizipipánál, de mutass egy 40-50 éves pipázót nekem...

- lol. Ezt inkább nem kommentálom, akkora baromság.

-egy vizipipázásnak a FÜSTMENNYISÉGE annyi mint 50-100 szál cigijének, NEM A FÜST MÉREGANYAGTARTALMA.

A füst a méreganyag nagyrésze. Ezért van betiltva a füstölt kolbász is. A régi füstölt kolbászokba is lerakódott a sok füst, és ha jól emlékszek 20%al növelte a rákosodás esélyét. Szóval a mennyiség egyenes arányos a méreganyagtartalommal.

-láttam már nem egy kommentelőt akinek az orvosa mondta hogy inkább pipázzon, vagy egyenesen a mentő kollega :-)

-Hogyne

-mutass egyetlen olyan embert, akinél bizonyított, hogy a pipázás miatt halt meg... mert a pipa miatt szvsz max úgy lehet, ha fejbevágják vele :D

Ennyi erővel a cigi sem öl meg. Nem vesz a kezébe egy puskát és loccsantja ki az agyadat... Sőt a pia se vágja fel a nyaki ütőered.... Látszik hogy nagyon buta vagy, ha ilyen xar érvet felmersz egyáltalán vetni.

Lényeg: Pipára fel, úgyis túlnépesedés van M.o-n, és kell a munkahely!! Hajráá

2010. júl. 2. 18:01
 18/30 anonim ***** válasza:
33%
utolsó kommentelő te egy kötsög média bu-zi vagy!!!
2010. júl. 2. 18:47
 19/30 anonim ***** válasza:
50%
16:00-s majdnem igazad van! De mindjárt én is össze szedem a gondolataimat :)
2010. júl. 2. 18:48
 20/30 anonim ***** válasza:
50%

Mind a kettő káros. De itt azon van a hangsúly, hogy a vízipipa lényegesen kevesebb káros anyagot tartalmaz mint a cigaretta. De persze a VP dohányban is vannak eddig kivizsgálatlan anyagok. (egy oldalon azt írják, hogy ezeknek az anyagoknak a teljeskörű kivizsgálása anyagonként kb 1 milliárd forintot kóstálna) Tehát a dohányban is lehetnek eddig ismeretlen kártékony anyagok.

A másik a füst.

Sok helyen írogatják a füst mennyiségét, hogy 100 cigi füstjével egyenlő. Ebben lehet igazság mert egy jól megtömött pipának jó, sűrű, sok füstje van. :) De hozzá se lehet hasonlítani a cigi nehéz büdös füstjéhez. A VP füst könnyű ízes és szabadon hamar eltűnik, mintha ott se lett volna. Itt a füst úgy alakul ki, hogy a dohánytartón ég a szén. Felmelegíti a nedves dohányt, és ahogy a nedvesség elpárolog keletkezik a füst, ez a füst átmegy a testen minél nagyobb a pipa, annál hosszabb az útja. Innen a vízbe ér ahol még itt is lerakódik egy csomó cucc(a nikotin vízben oldódik a legjobban, azért lesz sárga a víz). utána a csőbe, ahol szintén lerakódik cucc. (amikor mosom a csövemet az elején csak sárga lötty jön ki belőle, utána kezd egyre tisztább színű víz jönni belőle(ez is azt mutatja hogy sok cucc lerakódik). (rárakom a kertben a slagra és megnyitom) Tehát mire a szájba -> tüdőbe jut, egy többszörösen megtisztult hűvös, ízes füstöt kapunk. :) Amit nem egyedül szívunk el, hanem többed magunkal és elosztódik a károsanyag tartalma.

Tehát nem azt mondom, hogy egészséges, viszont a cigihez képestlényegesen kevesebb káros anyagot tartalmaz! Szerintem inkább vízipipázz mint cigizz!

A szüleidnek meg üzenem, hogy minél jobban tiltanak, annál inkább csinálni fogod. titokban! Aminél mégis jobb ha tudják mikor/mennyit használod, és néha vissza tudnak fogni!

2010. júl. 2. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!