Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy dohányzom? 17F
Már tudják, vagy legalábbis gyanítják, mert érzik rajtad a szaga.
Azért már valamilyen szinten tisztelendő dolog, hogy be akarod vallani, mert a hugom ennyi idősen össze-vissza hazudozott róla, pedig mindig éreztem rajta a füstöt.
Én leszoknék a helyedben.
A dohányzás max középiskolában menő, ott is csak bizonyos körökben. (Én 27 éves vagyok, és a tipikus középiskolában cigiző "menő" évfolyamtársaim most mind csóró lecsúszott emberek.)
Pár év múlva mindenki ki fog nézni emiatt. A munkatársaid próbálnak majd minél távolabb ülni, mert cigiszagod lesz. Az állásinterjún nálunk többször azért nem vettek fel embert, mert érezhető volt a cigiszaga, vagy megtudták, hogy dohányzik. Az emberek nagy távolságot tartva fognak kikerülni az utcán, mert nem akarják majd a cigifüstödet beszívni. Ha esik kint az eső, vagy fúj a szél és -10°C van, akkor is kültérre kell majd kimenned cigizni, és ha a bejárat 5 méteres körzetében állsz, akkor meg fognak büntetni. A buszmegállókban is tilos a dohányzás, szóval esőben jó messze a fedett résztől kell majd állnod. A vonatokon nem dohányozhatsz. Szórakozó helyeken, kocsmákban nem dohányozhatsz. A cigi nagyon drága, folyamatosan emelik az árát hatóságilag (az utóbbi 10 évben bőven többet nőtt az ára, mint az átlagkereset). A legtöbb embernél kritérium a párkeresésnél, hogy nem dohányzó legyen. (Ha nem hiszed nézz szét egy társkereső oldalon, és rájössz, hog mennyire csökkenti a párkeresési esélyeidet.) A gyerekeid is utálni fognak érte, amint lehet elköltöznek majd otthonról és próbálnak majd minél kevesebbszer látogatni, mikor felnőnek, hogy ne szívják be a cigifüstödet. (Mert az iskolában már egészen alsó tagozattól rendszeres prevenciós órákat tartanak nekik, amin elmondják, hogy mennyire károsítja az egészségüket a passzív dohányzás.)
A dohányosok várható élettartama a nyugdíjkorhatár alatt van, így előreláthatólag nem lesznek nyugodt nyugdíjas éveid.
Mikor majd 40 év múlva a véres tüdődarabjait felköhögva szürnyű fájdalmak között hónapokig fulladozva halsz meg tüdőrákban, akkor rájössz, hogy megért-e a dohányozni.
Szóval én a helyedbe leszoknék minél hamarabb, mert később már sokkal nehezebben lesz a leszokás. A szüleid biztos tudnak támogatni ebben, de orvosi segítséget is tudsz kérni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!